2010.08.20. 10:12

Kezdetnek nem rossz

Szerettem volna -én is- egy svájc-blogot készíteni és több blogszolgáltatónál is próbáltam beregisztrálni az egyszerű "svajc" vagy "swiss". url-t.
Sehol sem sikerült.
A freeblogon egy jó és sokáig aktív blog maradt árván, mivel írója továbbállt Svájcból, a többi szolgáltatónál pedig csak be vannak regisztrálva a blogok, tartalom nélkül.

Az egyik ilyen blogon fülszövegként találtam az alábbi szösszenetet, gondoltam, kezdetnek legyen ez. Én aztán majd úgyis másképp folytatom.

"Sokan hiszik, hogy Svájc demokratikus, neutrális, békés hely. Tévednek! A demokrácia különbözö definiciói mind elbuknak Svájc estében. Itt csak egy példát mondok: a kormány már hosszú évtizedek óta nem leválasztható Svájcban. Neutralitás? A II. világháborúban Hitlert szolgálták és pénzelték. Még kocentrációs táborokat is építettek, "bérmunkában" Svájc területén, ahol német hadifogságba esett francia katonákat tartottak fogva, pl. Büren an der Aare mellett. A hidegháború éveiben, aki turistaként megfordult keleten (pl. Szuvjetúnióban), állandó megfigyelés, lehallgatás alatt állott, évtizedeken keresztül. Ezrek vesztették el az állásukat ilyen okok miatt, miközben sejtelmük sem volt az okokról. Emberi jogok? A sárba tiporják a minden hivatalt átszövö maffiaszerü korrupciós rendszerükkel. A gyermekkereskedelem és gyermekkényszermunka úgy virágzik, mint sehol európában. Több mint 25´000 gyermeket tartanak fogságban törvénytelenül, vagy olyan törvények alapján amiket 1907-ben írtak, amikor szegény családból származó gyrekeket még nyíltan, piacokon árulták, gazdáknak és kézmüveseknek rabszolgaként. Ez mind csak morzsája annak a gyalázatnak ami Svájcban ma, mindenfelé történik. Ami ott a normalitás. Az életszínvonal a fölszinen magas és ez megtéveszt. De honnan jött a sok pénz? Egy példa: Ha Svájc nem olvasztotta volna át hitler minden lerohant ország nemzeti bankjából elrabolt aranyát, "Svájci arannyá" a nácik már 1943 elött nem birták volna a hadiiparukat tovább finanszírozni és véget ért volna a II. világháború. Hálával tartozunk eme erkölcstelen érdekközösségnek, mely nemzet s nemzeti nyelv híján, nem más mint rablók és útonállók érdekközössége. Svájc - Európa félreismert szégyene. Állítom és tudom bizonyítani."
 

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr862234814

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: prediksi t hotspur vs arsenal 2018.02.11. 16:38:22

izzó - Zsibbasztó blog, amitől tutira lezsibbadsz!

Trackback: prediksi c palace vs chelsea 2018.02.10. 12:45:49

Mi történne, ha a Föld összes jégtakarója elolvadna? - Pangea

Trackback: prediksi n castle vs everton 2018.02.10. 07:22:14

A nap képe(i) 2013 01. 26. - A világ talán leglátványosabb katonai parádéja - fotelkalandor

Trackback: prediksi 3d hk 2018.02.09. 01:48:46

Batman Movie Props - Movie Replica

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igor1974 2010.08.23. 09:13:12

Kemény - de gondolom, mint szinte mindent, ezt is árnyaltan kell nézni.

gretagarbo) 2010.09.08. 11:31:32

Azt állítja, hogy tudja bizonyítani...történelmi tényekkel nem tudok vitázni, nem is akarok, de hogy a kormány ne lenne leváltható...? Vagy hogy virágzik a gyerekkereskedelem...? Vagy hogy maffiaszerű korrupciós rendszer van...? Vagy hogy nincsen nemzeti nyelve...? Ilyen alapon Amerikának vagy Ausztráliának sincs nemzeti nyelve. Hát mindegy: ő tudja - bizonyítani is...
süti beállítások módosítása