2010.09.14. 08:25

UNO

New Yorkban ma kezdődik az ENSZ 65. közgyűlése. Különösen fontos ez a dátum Joseph Deiss, volt svájci miniszter számára, aki ma este 21 órakor (közép-európai nyári idő szerint) foglalja el hivatalát, ugyanis őt választották meg az ENSZ közgyűlés következő házelnökének. 1 évig ő fogja vezetni a közgyűlés programját, tanácskozásait.

Névlegesen ez a tisztség a világon a leghatalmasabb, de tényleg csak névlegesen: döntéshozó vagy vétó joga ugyanis nincsen a házelnöknek, sokkal inkább reprezentatív és ceremóniamester egyvelege.

A mostani ülésezés fő témája többek között egy időközi mérleg elővezetése arról a 2000-ben tett projektnek fogadkozásról, hogy 2015-ig a tagállamok törekedni fognak a világon a szegénység és éhezés érezhető, jelentős enyhítésére. Hát, most elő a farbával, hogy mit csináltatok eddig, gyerekek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr482294773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása