2010.09.17. 08:04

eladó a mennyasszony

Vevőre talált a dán TDC-csoporthoz tartozó svájci telekommunikációs leányvállalat, a Sunrise. A brit CVC Capital Partners 3,3 milliárd frankért vásárolja meg a céget, ami az idei évben a világon az egyik legnagyobb értékű, hitelből fedezett cégvásárlás.

Miután idén áprilisban a svájci gazdasági versenyhivatal nem engedélyezte a két nagy telefonóriás, a Sunrise és a France Télécomhoz tartozó Orange Svájc fúzióját, más megoldást kellett keresnie a dán anyacégnek, mivel már nagyon szabadulni szerettek volna az "eladó sorban lévő leánytól", akit már 10 éve üzemeltettek. A dánok szerint most sikerült egy olyan eladási akció, mely biztosítja a fejlődés útját a Sunrise számára.

A gazdasági versenyhivatal egyébként azzal indokolta döntését, hogy a Sunrise önmagában képviselte az egészséges verseny egyik fontos pólusát, mely leghatékonyabban befolyásolta, "felpörgette" a telekommunikációs piacot; ám a fúzió által csak két óriás-versenyző maradt volna a színen, ami kevésbé érdekes gazdasági szempontból, valamint a fogyasztók védelmében is szükséges volt az intervenció.

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr282302452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása