2010.09.30. 08:53

reggeli gyors

Néhány rövid sporthír:

  • Martina Hingis minden idők legsikeresebb svájci teniszezőnője (pontosabban Svájcban élő, mivel szlovák-magyar származású) ma ünnepli 30. születésnapját.  Kassán született, 8 éves korában az egész család áttelepült Svájcba. 4 éves kora  óta teniszezik, 14 évesen lett profi játékos, ezt az évet a világranglista 87. helyezettjeként zárta, a következő évben pedig már a 16. helyen állt. Nagyon sok olyasmi rekordot tart, hogy "Legfiatalabb Grand Slam női résztvevő", "Legfiatalabb ..."  2007-ben állítólag pozitív lett a doppingtesztje: kokainnal turbózott a wimbledoni tornán. A vádat egy nyilatkozatban visszautasította, de annyira a szívére vette, hogy  egyúttal bejelentette: visszavonul a profi sport világától. Boldog születésnapot!
  • Mint valami Rettegett Iván, vonult be Baselbe a Bayern München a Bajnokok Ligája aktuális fordulójára a héten. Alex Frei klassz gólja a 18. percben egyrészt fellelkesítette a svájciakat, másrészt feldühítette a bajorokat. Beindult a szokásos német, erőszakos úthenger. Mivel egészen a szünetig nem hozott eredményt, a második félidőben Schweinsteigernek muszáj volt kiszínészkednie egy 11-est az 56. percben.
    Nem néztem meg, milyen nemzetiségű volt a bíró, de lehet, hogy országa erősen függ mondjuk a német export-import mutatóktól...vagy nem értem, hogy ezt miért kellett megadnia.
    A továbbiakban sajnos a baseliek nem rúgtak labdába tudtak több gólt rúgni, de nagyon hajtottak, nagyon odatették magukat a Bayern elé, vereséggel ugyan, de emelt fővel vonulhattak az öltözőbe.
  • Fabian Cancellara rekodra esélyes teljesítményért teker: ha az olasz-svájci biciklis megnyeri a jelenleg épp folyó időméréses világbajnokságot, akkor történelmet ír(t): zsinórban négyszer nyerné el ezt a címet, amire még nem volt példa a sportágban. Kb. fél óra múlva kiderül, sikerült-e. E pillanatban 24 másodperc előnnyel vezeti a versenyt. Épp egy lejtős szakaszon teker, 85km/h sebességgel...
    UPDATE 16 per múlva: már 44 másodperccel vezet Fabian Cancellara. Ha nem kap defektet, vagy nem üt be a mennykő, mindenképpen nyer.
    ÉÉÉÉÉÉÉÉÉS IGEN!!! 1 perc 2 mperces előnnyel megvan a 4. világbajnoki arany!
     

Szólj hozzá!

Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr672333952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása