2010.12.24. 06:57

levélbomba

Tegnap Svájc római nagykövetségét támadás érte: még nem tisztázott hogy levél- vagy csomagbomba, de robbant egy szerencsétlen, egyszerű futár kezében. A férfi több csonttörést szenvedett és kezeit érte legsúlyosabban a robbanás.

A merényletet egy olasz anarchista csoport, a FIA vállalta a fel; akik teljesen mindenféle rendszer ellenségei és az anarchiát éltetik. Meg hogy a gazgadok így meg úgy.
Baszki, akkor miért egy egyszerű dolgozó hangyát robbantanak fel?

Szóval egy ember megsérült, meg is operálták a kezét, egy másik sokkot kapott.

Az anarchia meg egy farkába harapó kurva kígyó. Ha Te azt csinálsz, amit csak akarsz, szabályok és feltétel nélkül, akkor valószínűleg én vagy a másik már nem csinálhat azt, amit csak akar; egyik végtelen határt szab egy másik végtelennek, igen?
Következtetés: az anarchisták valószínűleg annak idején csak bukdácsoltak filozófiából és/vagy matekból az iskolában. Tessék évet ismételni.

2010.12.21. 10:54

rövid hírek

  • Az euró árfolyama a svájci frankkal szemben tovább esett, tehát újabb rekord van.
  • Az egyik svájci rehabilitációs klinikán kezelik Samuel Koch-t, aki kb. két hete balesetet szenvedett Thomas Gottschalk Wetten, dass...? című műsorában. A zürichi egyetemen kifejlesztettek egy gyógyszert, ami segíthet a bénulásos betegek állapotán, most kipróbálják a szert Samuel szervezetén. Egyébként az erőszakos német sajtó (vs. svájci diszkréció) elől Samuelt már háromszor kellett új szobába, kórterembe költöztetni...
  • A jobbos SVP, Christoph Blocherrel, mint hangadóval az élén azon az újabb 2 beadványon munkálkodik, hogy 1.) kontingenst határozzanak meg a svájci egyetemeken a külföldi tanulók számának szabályozására 2.) kötelező, kétszintű nyelvvizsgát tegyenek a bevándorolni szándékozók valamely államnyelvből.
  • Federer ma este a zürichi Hallenstadionban jótékonysági meccset játszik a haver-ellenséggel, Rafael Nadallal; Federer afrikai gyerekeket megsegítő alapítványa javára.
  • A Minden fillér számít című, múlt heti adománygyűjtő-maratonon 7,5 millió frank gyűlt össze, aztán ezt meghallva betelefonált egy milliárdos és hozzáígérte még az összeg 20%-át, tehát nagyjából 9 millió frank jött össze a háborús övezetek nyomorúságos körülmények között élő gyermekei számára.
süti beállítások módosítása