2011.01.26. 14:00

közlekedjünk vol. 3.1

Még az autózás kategóriához tartozik, csak kifelejtettem: Svájcban kötelező megállni a gyalogátkelőhelyek előtt és elsőbbséget adni a gyalogosoknak.

Persze a gyalogosok ezt tudják és már alig néznek utána, hogy vajon tényleg meglátta-e őt a sofőr és tényleg meg is tud-e állni a zebra előtt...gyakran megesik például, hogy a szembe jövő autó, teherautó kitakarja a mögötte történő eseményeket, vagyis hogy egy gyalogos baloldalon már lelépett a járdáról és a szemben lévő autók már állnak és elsőbbséget adnak neki; mi meg még csak épp akkor érünk oda, halad el a látást akadályozó autó mellettünk...és gyorsan kell fékezni, mert a gyalogos már a mi térfelünkre ért...

Legyünk óvatosak, gyalogosként is, sofőrként is.

Városban a villamosnak, egyéb utakon a PostAutonak mindig elsőbbsége van.

Sofőrként figyeljünk a biciklisekre nagyon: akkor is mi leszünk a hunyók, ha mondjuk elvileg a biciklis tehet a balesetről... Ez így van.

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr692615324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

goba 2011.01.28. 10:35:27

Személyes tapasztalatom gyalogosként: ha nem lépsz le, csak állsz az úttest szélén, akkor azt nem feltétlenül veszik az átkelésre utaló magatartásnak... Az otthon beivódott reflexek alapján viszont néha parás lelépni :)
Óvatosság, az sosem árt...
süti beállítások módosítása