2011.05.13. 08:38

rövid hírek 3.0

(Már megint csak erre van időm.)

  • Szlovákiában a rendőrség letartóztatott egy szlovák férfit, aki meg akart enni egy svájci pasit. Az úgy volt, hogy a szlovák "kannibál" interneten, szándékát egyátalán nem titkolva keresett önként jelentkezőt, aki beleegyezik, hogy a szlovák elkábítja, megöli és megeszi őt. A svájci jelentkezővel meg is beszélték az időpontot, aki az utolsó pillantban mégis bepánikolt és értesítette a svájci rendőrséget, ők pedig a szlovák kollégákat. Így a svájci áldozatjelölt helyett egy rendőr ment el a megbeszélt találkára, mesterlövészekkel és egyéb bevetésre kész csapattal és letartóztatták a szlovák férfit. A svájci azt hitte, csak valami perverz játékról van szó, ám a rendőrök valóban találtak a szlovák férfinél narkózisra alkalmas szert, csontfűrészt és nagy mennyiségű feketeborsot. A terv az volt, hogy a tetemet egy már előre ki is ásott gödörbe rejti az erdőbe, és "borsot akart törni a vadállatok orra alá", azaz a borssal akarta távol tartani őket a sajátos, beteges éléskamrájától. A rendőrség most átkutatja azt az erdőrészt, hátha korábbi áldozatokra bukkannak. A kannibál férfi az elfogatásakor tűzharcba keveredett a rendőrökkel, később belehalt a lövöldözéskor szerzett sérüléseibe.
  • Mikor e sorokat írom, reggel fél kilenckor, épp tolják ki a hangárból a kizárólag napenergiával hajtott Solar Impulse repülőgépet, mely ma első ízben hagyja el a svájci légteret és repül a dél-svájci Payernben (VS) található katonai reptérről Brüsszelbe, a tervek szerint. Még 2-3 perc és a levegőbe emelkedik a szuperkönnyű szitakötő, a napsugarak szárnyán; a pilóta André Boschberg.
    A repülő a különleges karbonszerkezetnek köszönhetően csak 1'600kg-ot nyom, 63,4 méter a szárnyfesztávolsága, melyeken összesen 12'000 szilícium napelem kapott helyet. Az út Franciaországon keresztül Brüsszelig kb. 12 órát vesz igénybe. Út közben élő videokapcsolat lesz a pilótával.
  • Pár nappal ezelőtt, május 7-én véget vetett életének az utolsó igazi playboy, Gunther Sachs. Gstaadban álló házában találtak rá a 78 éves életművészre, aki sokmindent csinált életében, sokmindenről híres, de leginkább arról, hogy néhány évig Brigitte Bardot férje volt. Ezen kívül fotóművész, milliomos, műgyűjtő és dokumentumfilmeket is forgatott.
  • Thaiföldön a Phuket-i reptéren a hatóságok letartóztattak egy svájci férfit, akinél 4 kg kokaint találtak. Valószínűsíthető, hogy halálos ítélet vár a pasira, aki egyébként évek óta Thaiföldön él.
  • Roger Federer megint veszített, most éppen Rómában. Mágikus, lábközti elütések ide vagy oda, sajnos 3 szettben elporolták.

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr22900022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igor1974 2011.05.14. 15:08:12

Ennél sokkal nagyobb baj, hogy egy rendőr is életveszélyesen megsérült...
süti beállítások módosítása