2011.09.28. 10:56

csak sportosan!

Beszéljünk inkább arról, hogy tegnap este az FC Basel történelmet írt az Old Trafford stationban. Mivel ezt a fajta cikit angol humorral felfogni szinte lehetetlen, nem is nagyon foglalkozik vele az angol sajtó, inkább a Bayern München-ManCity (2-0) meccsel foglalkoznak, bár ez sem ad büszkeségre okot, de legalább nem annyira vagy nem úgy ciki, mint a Basel elleni döntetlen. (Itt ugyanis "csak" annyi történt, hogy az angolok olasz edzője, R. Mancini csatárt akart cserélni, ám Carlos Tevez megtagadta a beállást, nem ment be cserének.)

Úgy kb. 30 éve nem alázták le otthon így a Manchaster United-et. A svájci mentalitásra mondjuk jellemző, hogy a média kb. fele nem a  baseliek szemszögéből szinte hihetetlen győzelemként is felfogható döntetlent ünnepli, hanem az "Elszalasztott berni csodát", utalva ezzel arra, hogy akárcsak a németek Puskás Öcsiék ellen 1954-ben a berni VB-n, az FC Basel is 0-2-ről hozta vissza a meccset 3-2-re, de sajnos a 90. percben mégis tudtak egyenlíteni az angolok. Ilyenek ezek a svájci sportriporterek: nem is érdemes nekik gólt lőni, sőt, még a térdzoknit felhúzni sem.

Mindenesetre véleményektől mentesen virít a csoport állása:
1. Basel 4 pont (5-4),
2. Benfica 4 (2-1),
3. Manchester United 2,
4. Otelul Galati 0

Hehe.

Maradva a sportnál: Roger Federer újra hazai pályán. Idén október 29-november 6. között kerül megrendezésre a Swiss Indoors Basel, jegyek már kaphatók (többek között a nagyobb postákon is, vagy itt). A fedettpályás torna sajátossága, hogy kizárólag férfi bajnokság, a hölgyek ilyenkor máshol nyögnek labdáznak.
Okt. 29-30-án a kvalifikáció zajlik, erre már fejenként 49,- frankért beülhetünk. Az úgynevezett "Super Monday" értelemszerűen hétfőre, 31-re esik: Federer ekkor játssza első meccsét az ünnepélyes megnyitót követően. (erre a legolcsóbb jegy már 94,-fr)

Bizonyára nem csak én nem értem: hogy lehetséges az, hogy a mérkőzések délben kezdődnek, mégis már most alig van szabad jegy, ráadásul a méregdrága kategória  (akár 2-300 frankba is kerülhet!) fogy el leghamarabb.
Magyarul: honnan van ennyi pénze annak, aki hétköznap délben ráér teniszmeccsre járni?

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr373262200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atl · http://vonalfelett.blogspot.hu/ 2011.09.28. 11:33:37

Szerintem egyrészt 2-300 CHF nem akkora tétel (két nagyobb bevásárlás kb, nem?), másrészt simán megér egy szabadnapot, hogy az ember lássa Federert... :)

gretagarbo) 2011.09.28. 11:40:24

Tehát az, hogy egyetlen délután-este 46-50ezer forintba kerül, az nem olyan nagytétel? Szerintem ez elsősorban attól függ, hogy ki mennyit keres, másrészt megengedhetném magamnak, mondjuk egyedül...de ha már pl. ketten megyünk, akkor majdnem 100ezer forint pár óra teniszért...szóval megengedhetném, de én drágállom. Milliomosként se adnék ki ennyit egy délutánért, pedig szeretném látni RF-et, és-vagy Djokovic-ot.

atl · http://vonalfelett.blogspot.hu/ 2011.09.28. 13:03:06

Nos, ezek után akkor te nyilvánvalóan vagy nem szereted annyira a teniszt, vagy végtelenül smucig vagy... :)

Amúgy meg nem éppen szerencsés a svájci árakat átváltani forintra, mert egész más dimenzióba kerülnek az árak, főleg ha valaki ott él/keres/eszik/iszik. Mennyi ott az átlagfizetés? 4-5 CHF között, nem? Én például nem sajnálnám a fizetésem 5-10%-át egy teniszmeccsre fordítani...

gretagarbo) 2011.09.28. 13:07:34

Jó, akkor neked jó szórakozást, én meg smucig vagyok. :-)
süti beállítások módosítása