2011.04.28. 13:49

rövid hírek 2.9

  • Szerdán a Basel-Mulhouse-Freiburg-hoz címzet EuroAirport reptér irányítótornyában a szerda reggeli műszakváltás tragédiába torkollott: több késszúrással megölték a 34 éves légiirányítás-vezetőt. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ügyben: hogy egyátalán hogyan történhetett ilyesmi a jól záró biztonsági rendszer ellenére, hogy ki és miért követhette el tettét, hol marad a gyilkos fegyver, stb.
  • Délen, Wallis kantonban, Visp környékén a szárazság és szél következtében kb. 200 hektár védett erdőterületre terjedt át az egyébként egy ipartelepen keletkezett tűz. 12 óra folyamatos oltással sikerült némileg behatárolni, megzabolázni a tüzet, több úrán át le volt zárva az autópálya, 280 tűzoltó, a katonaság és több helikopter próbálta-próbálja eloltani a tüzet.
  • Hat év után távozik a képernyőről az állami TV közkedvelt időjós-üdvöskéje: Cécile Bähler (29) most várja első gyermekét.
  • Az amerikai Johnson&Johnson multi 21 milliárd dollárért felvásárolta a Hansjörg Wyss által alapított svájci Synthes céget. Wyss cége elsősorban protézisek és csontrögzítők gyártásával foglalkozik, már eddig is világméretű dimenzióban; most aztán végleg. Az átvétellel a Synthes kivonul a svájci börzéről és annak indexéből (SMI), így egy hely megüresedik a 20 vezető részvény szegmensben. Az utódcégről már folyik a találgatás. Wyss ezzel a tranzakcióval bekerül a leggazdagabb svájciak körébe.

2011.04.25. 21:12

gigászi virág Baselban

Rekordméretű virág nyílott a baseli botanikus kertben.

süti beállítások módosítása