2012.11.06. 12:37

a mindentudó posta - vol.2

Egy újabb felfedezés a posta honlapján. A honlapjukkal csak az a baj, hogy sosem azt találom meg, amit keresek, hanem valami egészen más, viszont csudajó dolgot.

Mai újdonság a SwissPostCard.

Ez a szolgáltatás azt csinálja, hogy gyakorlatilag otthonról lehet feladni egy vagy több tucat képeslapot a világ bármely csücskébe.

A posta honlapján belépünk a szerkesztőfelületre, kiválasztjuk a minták közül, hogy hogy nézzen ki a képeslapunk vagy feltölthetünk saját képet, fotót, megírjuk a képeslapot, megcímezzük, bélyegnek is választhatunk akár saját kis fotót is, kifizetjük bankkártyával vagy paypal-lal és kész. Le sem kell cserélni a házi mamuszunkat gumicsizmára esős időben, hogy elcsalinkázzunk a kispostáig.

Az így, az otthoni számítógépről feladott képeslapokat a posta valódi képeslap minőségben kinyomtatja a központban és a kívánt időpontban kézbesíti. Állítólag a 2.50 frank árban benne van minden: a nyomdaköltség és a kézbesítés is, világszerte, valamint a 8% áfa. Amit mondjuk nem értek, mert vannak olyan zónák, ahová maga a bélyeg többe kerül, mint 2.50, de ha egyszer azt mondják...? Majd kipróbáljuk.

Egyelőre többnyire cégek használják, pl. reklám- és marketing célokra, akciós kuponokat lehet így egyszerűen küldeni a vevőkörnek, satöbbi, számtalan felhasználási ötlet lehetséges. Magán célra pl. ha többeket szeretnénk értesíteni megváltozott lakcímünkről, gyermek születésről, szülinapi bulira meghívó, stb.

Tudom, ott van az e-mail erre... de hátha valakinek mégis.

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr834893406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igor1974 2012.11.06. 17:12:05

Hát ez megint nagyon tetszik.
süti beállítások módosítása