2012.01.11. 08:12

rövid hírek v3.7.1

  • Mégis lemondott a nemzeti bank elnöke. Hildebrand úgy nyilatkozott: mivel nem tudja 100%-ig meggyőzően a saját igazát bizonyítani, inkább lemond, hogy ne sérüljön a nemzeti bankba és vezetésébe vetett hit, valamint nem kívánja ezt a terhet magával hurcolni a jövőbe, hogy minden egyes adandó alkalommal felhánytorgassa neki a média vagy egyéb ellenség. Nyilván nem szükséges az álláshirdetéseket átnyálaznia: máris kapkodnak érte a pénzügyi világban - kiterjedt kapcsolatai aranynál is aranyabbat érnek.
  • A fogyasztóvédelmi tévéadás (Kassensturz) aktuális adásában jól kivesézték a svájci MediaMarktot annak kapcsán, hogy több vásárlónak gyanús lett a vásárolt termék: cd lemezt találtak az "új" autórádióban, stb. Egy volt alkalmazott nyilatkozott, hogy igenis, ez a gyakorlat, erre is kitérnek a mentorok az új dolgozók betanításakor. Hogy miként kell a visszahozott árut újra becsomagolni és visszarakni a polcra.
    Nyilván én sem szívesen veszek újnak beállított használt cuccot; másrészt viszont mégis mit csináljanak vele? Két hét a határidő, mialatt a vevő visszaviheti a terméket. Ha párszor használta, de még teljesen kifogástalan állapotban van, akkor hol a probléma? Nézzük már egy kicsit környezetvédelmi szempontból is, meg gazdaságilag is. (=elvárjuk, hogy minden legyen olcsó, de csúcsminőség; ennek megvan az ára) Na, mindegy, ezen hosszasan lehet vitázni.
  • Aktuálisan egyre jobban foglalkoztatja az illetékeseket, hogy megszaporodott a zebrán elgázolt gyalogosok száma. Ennek több oka is van, döntést ne várjunk ebben az évtizedben, egyelőre párbeszéd és vizsgálat, felmérés, megfigyelés folyik.
    Tény, hogy
    - túl sok a gyalogátkelőhely
    - mivel a gyalogosoknak a vérében van, hogy nekik van elsőbbségük, szerintük ez azt is jelenti egyúttal, hogy körül se kell nézniük, nézzen a másik
    - sokszor azt gondolom, mindenkinek csak sötét farmerja és fekete kabátja van...szóval sötétben, ami télen hamar beáll, alig látni valamit a gyalogosokból
    - ráadásul a gyalogátkelő-helyek számottevő %-a nincs jól megvilágítva ÉS kifejezetten ostoba helyen van
    - és nagyon sok egyébként a gyorshajtó, sokszor telefonnal a kezében

    Decemberben sorozatosan egymást érték az ilyen áldozatok: kisgyerekek, meg szülő gyerekkel, stb. Sajnos, hogy mindig előbb meg kell halnia pár embernek, mire történik valami, mire tesznek ellene.
  • Zürichben Sepp Blatter Shakira árnyékában kiosztotta a FIFA aranylabdáit. Zsinórban 3. alkalommal lett az Év játékosa Messi
süti beállítások módosítása