2012.06.04. 10:20

rövid hírek v4.0

(Megint le vagyok maradva, de tök mindegy, úgyse olvassa senki.)

  • Svájc még jobban lebőgött az Eurovíziós Dalfesztiválon, mint a magyar együttes. A két csapat egyébként optikailag és akusztikailag is eléggé hasonlított egymásra. Sőt, magánvéleményem is eléggé hasonlít: az Unió utálja Svájcot, és hát...izé...Magyarországért sem rajonganak a kontinensen. Hadd védjem meg rögtön a véleményemet: a szimpátia hiánya szerintem leginkább az ismeretlenségből fakad. Gondolj bele: mit tudsz Te mondjuk Svédországról? - az Ikea húsgolyót, meg a Volvót.
    Mit tudsz mondjuk Azerbajdzsánról? - nos, én semmit...Illetve mostmár azt igen, hogy Baku.
    Mit tudsz Izlandról? - nos, én erről se semmit...
    És mivel ez a verseny erőssen a szimpátiáról, baráti melléösszefogásról szól, hát ne csodálkozzunk.
    Svájcról mindenkinek az jut eszébe, hogy kurvasok pénzük van, mégse lépnek be az Unióba. Gazdag köcsög különcök. Na, hát ezzel nem is lehet semmit nyerni. Ezek után meg már senki nem is kíváncsi arra, hogy milyen az igazi Svájc.
    Azon sem kell csodálkozni, meg háborogni, se nyavajogni, hogy milyen Magyarország híre Európában. Otthonról ez nem nagyon érzékelhető, de innen kicsit jobban: szinte SEMMI hír nem jut el ide, a Fertő-tótól nyugatra. Ami meg mégis, az azért, mert már annyira botrányos, hogy muszáj; nem lehet szó nélkül hagyni... Tehát sajnos nem az ország valódi arcát ismeri a külhon. A jobboldalisággal, médiakussal se lehet se szimpátiát, se dalfesztivált nyerni.
    Az első E-Dalfesztivál egyébként éppen Svájcban, Luganoban került megrendezésre, akkor még csak 14 ország részvételével.
    Svájc rendezhetett mégegyszer, 1989-ben Lausanne-ban, mégpedig azért, mert az előző évben Dublinban Celine Dion nyerte meg a versenyt, mégpedig svájci színekben.
     
  • Basel lett az idei svájci focibajnok. Pedig a szezon közepén még sehol nem voltak, szét volt esve a csapat, kivált a fő szponzor és tulajdonos, valamint az edzőjük is lelépett. Aztán jött egy német és katonásan rendet vágott a sorok közt.
     
  • Federer egy röpke pillanatra újra 2. helyezett volt a világranglistán, talán néhány óráig, talán egy napig. Míg Nadal, a salak-király, el nem verte Djokovic-ot, ezzel visszavéve Rogertől a második helyet.
     
  • Újabb népszavazás jön június 11-én. Fő témák: a nép elé kerüljenek-e az államszerződések jóváhagyásra? Legyen-e továbbra is szabad házorvos-választás vagy átvegyék-e az eü. központok a betegek koordinálását? Építkezésre megtakarított pénzek adókedvezménye...stb.
     
  • Szombaton állítólag azt a lóversenyt, ahol az angol királynő részt vett, egy svájci csajszi nyitotta meg, ő énekelte a himnuszt Erzsébetnek.
     
  • Időközben hivatalossá vált, hogy egyelőre megszűnik a Miss Schweiz választás. Alig valaki kíváncsi rá és elmaradtak a szponzorok is. Marad azonban a Miss Earth Schweiz választás, ahol egy berni szépség lett a győztes.
     
  • Még mindig érdemes mostanában autót venni, mert a kereskedők tekintélyes, úgynevezett "Euróbonuszt" adnak, azaz gyakorlatilag az EUR-CHF árfolyamnyereségük egy részét visszaadják a vásárlóknak. Csak ne menjenek át Lörrachba, a németekhez kocsit venni.
     
  • Aargau kanton főrendőrét gyorshajtáson kapták, le is kellett adnia a jogosítványát. Külön vicces, hogy az aargau-i sofőrök legendásan idióta vezetők, ha AG-vel kezdődik a kocsi rendszáma, legyél elkészülve arra, hogy egy anti-talentummal van dolgod. Nem is érti senki, mi a jóistent tanulnak ott az autósiskolában.

    Jelenleg ennyi jutott eszembe. Nem sok minden történik. Mostanában sok volt a komoly közlekedési baleset,
     
süti beállítások módosítása