2012.09.20. 14:14

180 éves a Longines

A Longines-nál az idei év a 180 esztendős jubileum jegyében zajlik.

Ehhez kötődik egy exkluzív kvíz-nyereményjáték, melyen egy szép karóra a főnyeremény. Ennek kapcsán fel is kerestem az óramíves cég honlapját, ahol megint csak egy kellemes meglepetést találtam: be lehet jelentkezni gyárlátogatásra.

A látogatóközpont még szeptember 27-ig rekonstrukció miatt zárva tart, hogy azután megújult, szép belső terekkel fogadja az órák, stílus, szépség és precízitás csodálóit.

Addig is, bemelegítésként részt vehetünk a honlapon egy virtuális túrán.

A virtuális órakatalógusban megtudhatunk mindent a modellekről, sőt, egy remek képernyővédőt is letölthetünk, mely egy szép órafotót mutat, rajta a pontos idővel. Az én kedvenceim a Dolce Vita sorozat ezüst színű darabjai, minden változatban.

A Longines gyár, ahogy a legtöbb híres óramárka, Svájc francia részén, ezesetben észak-nyugaton  található, St-Imier-ben.

2012.09.20. 12:49

Idegenvezetés a PostAuto-n

Tegnap fedeztem csak fel.

Letöltöttem a svájci posta egyik App-jét a táblagépemre és a legkézenfekvőbb, hasznos menüpontokon kívül találtam egy kellemes meglepetést. Egyelőre még csak két régióról vannak feltöltve az adatok, remélem, ki lesz egészítve idővel Svájc legszebb tájaira.

Arról van szó, hogy az App egyik menüpontjában (Reisen und Freizeit, AudioGuide) meg lehet hallgatni on-line* vagy le lehet tölteni idegenvezetős szöveget, AudioGuide-ot, hogy jobban megismerjük a tájat, amerre a PostAuto-n utazunk. (természetesen saját autón vagy gyalog is bejárható az útszakasz) Az egyik ilyen út a Simplon-hágón át vezet, a másik a Gotthardon át.
*egyre több PostAuto van felszerelve WiFi Hot Spottal...

Számomra ez tűnt a leginnovatívabbnak, a legbarátibbnak, de természetesen ennél sokkal többet tud az alkalmazás: kereshető menetrend, információk a buszjáratokról, vonalakról, megállókról, egyszerűen minden. És ezt a mindent el lehet menteni pl. a smartphone desktopjára, kedvencekbe, hogy mindig kéznél legyen annak a járatnak az információi, mellyel a legtöbbet, akár naponta utazunk.

Ha csak a PostAuto App-jét töltjük le, akkor nyilván csak az utazással kapcsolatos infókat tudjuk meg, ha viszont a Posta teljes alkalmazását, akkor mindent megtudhatunk a postahivatalokról, küldeményekről, küldemény nyomonkövetéséről, satöbbiről.

süti beállítások módosítása