2013.05.07. 12:50

Mobility CarSharing

Tulajdonképpen autókölcsönző, de mégsem az, mégsem úgy hívják. Talán mert az ügyfél szívét mindig valami újdonsággal lehet csak megdobogtatni és az autókölcsönző az olyan lefutott, 80-as évekbeli kifejezés vagy másokban rossz emlékeket ébreszt vagy drágának és flancosnak (=eladhatatlannak) hangzik, nem pedig modern, környezettudatos ébrenlétnek, mint az, hogy egy autó megosztott, közös használata.

Röviden a cégről annyit, hogy elődje 1987-ben alakult, majd a jelenlegi felállás 1997-ben jött létre az előd és még egy cég fúziójából, Luzern városban volt és van a székhely. A honlap szerint jelenleg 102'000 regisztrált felhasználó használja a 2'650 db, különböző kategóriás járműveket és 1'380 kontaktponttal rendelkeznek országszerte.

A lényeg: egy autókölcsönző-előfizetés. Akinek rendszeresen, de csak alkalmanként van szüksége autóra, regisztrálja magát, kap egy piros kártyát, amivel a kocsik nyílnak, interneten vagy telefonon lefoglalja magának a kívánt dátumra a kívánt kocsitípust, odamegy, kiveszi a kesztyűtartóból és elfordítja a slusszkulcsot és már kocsikázhat is.

Nem kell hitelt felvenni, venni, eladni, szervizeltetni, téligumit venni, súlyadót, biztosítást, garázst fizetni, nincs rettegés, hogy ellopják, feltörik a miénket, stb. Nem a mi dolgunk. Itt található egy alkalmazás, minek segítségével kiszámolhatjuk, hogy nekünk személy szerint megéri-e.

Európa több nagyvárosában is már régóta kiválóan működik a rendszer. A jövő a fejlődésé: nemsokára egyszerűen szanaszét parkoltatnak majd kocsikat az országban, hogy még csak el se kelljen menni a Mobility kontaktpontig, hanem megkeresheted a hozzád legközelebb parkoló autót, akár a mobiltelefonod segítségével, bárhol, bármikor.

Jól felismerhetőek a kocsik, mert mind piros és fehérrel van rájuk pingálva a cég reklámja. A járműpaletta elég széles: a Citroen C1-től kezdve a Mercedes Vito-ig van minden.

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr35286275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rosal 2013.05.07. 23:24:21

nekem is van ilyen kártyám. Megéri! (nálatok meg van SG550 :)
És miért pirosak az autók!? hogy messziről kitűnjön a többi vezetőnek, hogy egy alkalmi sofőr vezeti, aki nem olyan gyakorlott.
Üdv: fallabdacsapat
süti beállítások módosítása