2013.08.23. 14:27

rövid hírek v5.2

    • Egy hónappal ezelőtt, július 21-én másodszor is kimondta a boldogító igent Tina Turner. TT 27 éve él párkapcsolatban Erwin Bach német zenei producerrel, ebből az utóbbi több, mint 15 évben Küssnachtban, ami a Zürich-tó "aranypartjának" számít. Ezalkalomból -bár NEM TT kérésére- a vízirendőrség lezárta a házuk előtti partszakaszt, hogy zavartalanul ünnepelhessenek. Állítólag a szomszédokat levélben értesítették az eseményről és "elnézésüket kérték" az esetleges sokáig tartó mulatozásért. Ez milyen már: kap az ember egy levelet TT-től! Hehe.
      Kapcsolódó cikkek és képek itt meg itt.
      A promens vendégek között volt G.Armani, Eros Ramazotti, Sade, valamint az amerikai talk-show sztár, Oprah Winfrey is...

    • ...aki miután pár nap múlva szépen hazament, elmesélte egy amerikai tévéinterjúban, hogy egy zürichi luxusbutikban nem akarták őt kiszolgálni.
      A történet annyi volt állítólag, hogy bement egy butikba, kinézett egy táskát egy magasan lévő polcon, megkérte az eladót, hogy vegye le neki és mutassa meg, az eladó pedig azt válaszolta, hogy "á, az nem magának való, túl drága!" Nos, valóban: 35'000 frank nem kevés pénz, akkor sem, ha egy krokodilbőr (vagy alligátor vagy gyíkbőr) luxustáskáról van szó. Ezek után napokig mást sem lehetett hallani az itteni médiában, mint az erről szóló véleményeket.
      - Oprah csak besértődött, hogy nem ismerték fel és így áll bosszút
      - azt mondja, azért nem szolgálták ki, mert fekete
      - utána azt mondta, azért nem szolgálták ki, mert kövér
      - a zürichiek mind ellenszenves bunkók
      - a svájciak általában nem vendégszeretőek és fennhéjáznak
      - a svájciak rasszisták és diszkriminatívak (a nemzetközi sajtó nagyon durva rasszizmusról ír, olyan országokban is, aki a "Bagoly mondja verébnek" kategória...)
      - minek akar valaki 35K-ért 1 db táskát???
      - a butik tulajdonosa rúgja ki az eladót!
      - a butik tulajdonosa ajándékozza oda a táskát Oprah-nak!
      - az állatvédők tiltakoznak és elítélik Oprah-t, hogy miért akar ilyen bőrtáskát
      - a butik tulajdonosa egyébként szintén meghívott vendég volt TT esküvőjén, de ő nem ismeri személyesen Oprah-t.
      - Oprah ebből él, hogy ....... beszél. Muszáj sztoriznia, különben miből telne neki 35K-s tatyóra?

    • Augusztus 14-én ismét csoda történt: Svájc futballcsapata 1:0-ra legyőzte az ötszörös világbajnok Brazília válogatottját. Jó, igaz, hogy egy öngóllal. Na de mi ez ahhoz képest, hogy egy átlag svájci kb. olyan 5:0-ás vereségre számított? Nagyon jól játszottak, sokkal jobban, mint a brazilok; sok jó helyzet és kapura lövésük volt, sajnos ezek nem mentek be, viszont nem kaptak egy gólt sem és már ez önmagában is óriási teljesítmény. Ez az eredmény hosszú időre emlékezetes marad, mindkét fél számára!

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr255472667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása