A Svájci Szállodaszövetség (hotelleriesuisse.ch) szervezésében idén március 30-án nyílt napot rendeznek számos svájci hotelben.

Ezen a napon 11:00-17:00 óra között bárki bepillanthat a rusztikus hegyi szállodák vagy akár luxushotelek kulisszái mögé. Programokat szerveznek a látogatóknak, melynek során az érdeklődők bejárhatják a háttérországot: nem csak a szobákat, lakosztályokat, de a konyhákat, pékséget, mosodát, vegytisztítót, kiszolgáló részlegeket is.

A bátrabbak ki is próbálhatják magukat a szállodás szakma különböző sportágaiban: hogyan terítik fehér kesztyűben az asztalokat egy gálavacsorához, hogy működik a professzionális gőzölős vasalópult, mi minden található és mi mire való a szobaasszony szervízkocsiján, szabad ágyneműt cserélni, asztali virágdíszt készíteni; kulisszatitkok, háttérinformációk, standardek; mi minden szükséges ahhoz, hogy mindig minden a helyén legyen, rendelkezésre álljon, anélkül, hogy a vendég az érte tett erőfeszítésekből bármit is észrevenne - természetesen a végeredményen, a kiszolgáláson kívül.

A primer célközönség a szakma iránt érdeklődő pályaválasztók, szüleik, (szakmai) tanárok; de rajtuk kívül szívesen látnak minden érdeklődőt. Bejelentkezés nem szükséges, részvétel díjtalan.

Az akcióról, a résztvevő szállodákról és minden egyéb kapcsolódó témáról a rendezvény honlapja nyújt további felvilágosítást: pleasedisturb.ch

Életképek a tavalyi nyílt napról.

2014.01.28. 11:17

Sporthírek

Az elmúlt hétvége Aranyesőt hozott a hegyek közé:

  • Melbourneben az idei szezonnyitó AUS Open-en Stan Wawrinka tenisztörténelmet írt: 20 év óta először esett meg, hogy egy játékos egy GS tornán legyőzte az aktuális világranglista 1. és 2. helyezettjét, majd megnyerte az egész tornát.
    A történelem-írás ott kezdődött, hogy legyőzte Djokovic-ot, bekerült élete első GS-negyed, majd -elődöntőjébe, aztán ott már meg sem állt a kupaemelintésig, legyőzve a döntőben Nadalt is.
    A rossznyelvek perszéznek: persze csak azért tudta megverni Nadalt, mert annak hátfájdalmai voltak...
    Talán.
    Ellenben egy makkegészséges Djokovicot is le tudott győzni, szóval igen.
    Vasárnap óta új név áll a Nr.3 helyen.
    Stant egyébként már a tavalyi klasszis teljesítményei alapján Az év emberének választották a január közepén megrendezett Swiss Award gálán.

  • A bobosok és a síelők is remekeltek a hétvégén: Lara Gut, Didier Defago valamint mindhárom bob-számban aranyérem született.

Szólj hozzá!

Címkék: sport

süti beállítások módosítása