2011.01.20. 08:09

közlekedjünk! vol.3

Tegnap megint úton voltunk és eszembe jutott, ami már régóta.

Magyarországon egyrészt magam sem vezettem gyakran, másrészt utasként sem annyira, de hát a honi helyzetet mindenki ismeri. Svájcban viszont van egy-két népi játék, melyeket a sofőrök az utakon űznek.

1. A legfontosabb: Svájcban általában azt gondolják a sofőrök, hogy ha indexelnek, akkor az azt jelenti, hogy máris jöhetnek; máris sávot válthatnak, utat!helyet! - jövök; lassítsál Te barom, nem látod, hogy indexeltem? - satöbbi. Szóval ne várjuk el itt, hogy a sofőr előbb néz, aztán indexel, sőt, hogy utána is néz, hogy tényleg szabad-e a pálya... sajnos számítani kell tényleg arra, hogy aki indexel, az szinte rögtön ki is vág elénk.

1.a.: főleg, ha pl. autópályán jobb oldalt egy kamion araszol, utána egy személyautó; mi pedig a bal sávban nagyjából megközelítjük ezt a kombót. Tuti, hogy kirakja az indexet és ki  fog elénk jönni, még akkor is, ha bennünket erős fékezésre kényszerít ezzel és még ha utánunk üres is a bal sáv. Ez valami pszichoszomatikus dolog lehet.

2. Szintén autópálya: a felhajtók. Általában ugye az a szokás, hogy az autópályán haladók a felhajtók magasságában, ha van rá gond nélkül lehetőség, akkor kimennek balra, hogy a többiek, akik felhajtanak, be tudjanak sorolni. Tegyünk is így, jó szokás ez.
DE: pl. Aargau(AG) és Zürich(ZH) kantonokban, illetve ezen kantonok lakói ezt az íratlan szabályt kissé átírták. Ők ugyanis az autópályára felhajtás után rögtön a második szempillanatban úgyis a bal sávot fogják választani. Ők a jobb sávot is a leállósáv részének tekintik, ott nem közlekednek, az csak a bénáké. Tehát gyakorlatilag maradhatunk mi jobb oldalt, ők úgyis csak áthajtanak rajtunk a jobb oldali sávon. Természetesen az előbb említett indexelési+sávváltási módszerrel: tehát a felhajtósávban indexelnek ÉS RÖGTÖN JÖNNEK, majd indexelnek ÉS RÖGTÖN ÁTVÁLTANAK BALRA. Ez a tünetegyüttes szintén gondot okoz mind a háziorvosoknak, mind a kutatóknak...még nem találták fel az ellenszerét, illetve az ismert terápiák egyike sem bizonyult eddig hatásosnak.

2.a: Általában elmondható, hogy mindenki a bal sávban akar autózni; inkább ott tolongnak, fékezgetnek, dugóban is, minthogy a jobb oldalon. Mintha valami szégyenpad lenne a jobbsáv, vagy nem tudom. Mert a bal az érzésre gyorsabb. Mi viszont jobbról húzunk el az idióták mellett...
Jobbról előzni szigorúan tilos, Svájcban is, de felzárkózni, azaz az üres jobb sávban utólérni az előttünk haladót szabad. Csak előzni nem.

3. Szintén a gyógyíthatatlan betegségek közé tartozik és szintén leginkább autópályán, hogy aki utánunk halad, képes akár élete kockáztatásával is megelőzni bennünket, és a 200 méterre lévő következő lehajtónál elhagyni az autópályát. Akkor is, ha közel s távol csak mi és ő utazunk az autópályán. Ez előfordul néha lakott területen belül is: mint az őrült, megelőz bennünket, csak hogy két méterrel odébb bekanyarodjon jobbra.

4. Svájcban autópályán 120 km/h a megengedett sebesség tábla nélkül. Ahol meg van tábla, ott meg annyi, ezt tudjuk. Vegyük észre azt a gyakori esetet, hogy pl. aki a 100-as korlátozásnál megelőz bennünket 110-zel, az a korlátozás feloldása után is 110-zel fog autózni, vagyis csak az utunkban áll, mikor mi felvesszük újra a 120-as utazósebességet. Vagyis ott, ahol nem szabad, ott gyorsanhajt, ahol meg hajthatna 120-szal, ott meg csiga.

5. Körforgalom. Nagyon sok forgalmas kereszteződésben működik már évtizedek óta körforgalom. Alaptétel, hogy Aargau(AG) és Bern(BE) kanton sofőreinek fogalmuk sincsen a kétsávos körforgalom lelkivilágáról. Tehát számítsunk rá, hogy ők előttünk fognak szerencsétlenkedni, biztos, hogy rossz sávot fognak választani, valamint hogy választásuk súlya és következménye csak túl későn fog tudatosulni bennük, VISZONT VÁRATLANUL HAMAR KORRIGÁLNAK; azaz satufékre legyen felkészülve jobbunk.
Kétsávos körforgalom belső dinamikájának megismeréséhez ajánlom az előre kitáblázott iránymutató transzparenseket, illetve egy egyszerű szabály: csak akkor soroljunk be a bal sávba, ha a.) a legutolsó kihajtónál kívánjuk elhagyni a körforgalmat b.) ha -eltévedtünk és- meg akarunk fordulni (tehát ugyanott akarunk majd lehajtani, ahol most felhajtunk)

6. Ha közlekedünk, akkor előbb-utóbb valahol valószínűleg parkolni is fogunk. Bevásárlóközpontokban -itt is- meglátszik az emberek lustasága: mindenki a bejárathoz legközelebb akar parkolni, nagyon sokan képesek inkább akár 10 percig is járó motorral várni a parkoló közlekedősávjában arra, hogy a kiszemelt parkolóhelyen még épp a bepakolással foglalatoskodó másik befejezze a berámolást, visszavigye a bevásárlókocsit és végre felszabaduljon a parkolóhely.

6.a.: Egyéb helyeken általában jól pozícionált parkolóházakban hagyhatjuk az autónkat, illetve nagyon elterjedt az úgynevezett Kékzóna, azaz kék színnel előre megrajzolt keretekben parkolhatunk az utcán, ne felejtsük el azonban kitenni a szélvédő mögé a kék parkolótáblát, amin szigorúan be kell állítani megérkezésünk időpontját. Törvényileg a kék zónában 1 órát parkolhatunk, és ha pl. 11 óra 10-kor érkeztünk meg, akkor a parkolótáblát beállíthatjuk 11:30-ra, így 12:30-ig parkolhatunk ott. Ezen mozzanat elmulasztása gyakorlatilag felér a tilosban parkolásal; amit itt -is- nagyon szigorúan vesznek. A tábla hátulján további útmutatót olvashatunk a szabályokról, pl. ha jól tudom, a kék zóna szabályai 18:00 óráig érvényesek, utána 1 óránál hosszabb időt is parkolhatunk és talán tábla sem kell...nézzen utána, akinek kell. A kék zóna egyébként annyira elterjedt és bevett dolog, hogy ha pl. új autót veszünk kereskedőtől, ez a kék táblácska ugyanúgy az alaptartozék része, mint az elakadásjelző 3szög vagy a forgalmi. Minden kocsiban van, kell lennie.

7. Svájcban a másik sofőr közlekedési stílusát kritizáló, egyéb országokban hagyományos egyezményes jelek tilosak. Nem "nem való, nem szabad", stb. hanem akár fel is jelentkethen miatta, tehát kerüljük.
Ezek pedig: ujjal, kézzel, egyébbel mutogatás, villantás, autópályán pl. bal oldali sávban rámászni a másikra és balra indexelni, felszólítva az előttünk araszolót arra, hogy húzódjon le jobbra, meg hasolnók. Tényleg feljelenthetnek érte, szóval kerüljük.

8. Rendőrség: általában nagyon jószívűek és megbocsátóak; ha közúti ellenőrzés alkalmával valamit nehezményeznek, vagy akár gyorshajtásért állítanak meg, mutassunk bűnbánatot. Megbánással, belátással és elnézéskéréssel, esetleg némi fogadkozással, hogy mi aztán soha többé nem teszünk ilyet, sokszor fájdalommentesen meg lehet úszni kényes szitut is. Ha nekünk áll feljebb, akkor ők is bekeményítenek. Szóval ne reklamáljunk, megvesztegetés meg még csak véletlenül se jusson eszünkbe.
Ha megállítanak, ablakot leengedni és a belső viágítást felkapcsolni, hogy lássák a kezünket, meg hogy mi történik a járműben. Lassú mozdulatokkal nyúlni az igazolványokért. Sokkal nyugodtabban fognak velünk bánni.

9. Svájcban nincsenek az autópálya mentén kilométerjelzők. Az autópályákat jelző táblák zöldek, az autópálya sorszáma piros alapon fehér síkidomba írva; az autóutak (sima főút) kék színű táblával vannak jelölve. (Fotó: Közlekedési Múzeum Luzern; balra fent látható egy előjelző tábla a kétsávos körforgalomhoz, a benzinkút jele mellett)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Végül egy új hír: a Közép-Svájcból (Härkingen-Hägendorf felől) Basel felé vezető autópályán üzembe helyezték Svájc első ún. section controll-ját. Ez azt jelenti, hogy a Belchen Tunnel (alagút) előtt és után mérőkapukat szereltek fel és a szerkezet méri, hogy mennyi idő alatt teszi meg az ember az adott távot. Ha túl kevés időt regisztrál, akkor szerinte túl gyorsan hajtottunk és fáradhatunk a kasszához. (Hasonló "fizetőkapu" gúnynévvel illetett szakasz-időmérő kapukat találhatunk újabban Ausztriában is, illetve Olaszországban van nagy divatja: az autópálya ugyanis úgy működik Olaszországban, hogy felhajtáskor jegyet húzol az automatából, lehajtásnál bedugod a jegyedet és fizetsz. Ha az automata szintén túl kevésnek találja a jegyeden regisztrált időpont óta a lehajtásig eltelt időt, vagyis gyorsan hajtottál, akkor az autópálya-használati díj mellé büntetést is fizetsz rögtön.)

Balesetmentes közlekedést!