2013.12.12. 08:32

rövid hírek v5.3

Behozok egy kis lemaradást.

  • Október 23-án sajnos lezuhant (pontosabban egy hegynek csapódott) egy F/A-18 vadászrepülő Alpnachstadnál (Obwalden kanton). A pilóta és egy orvos-katonatiszt nem élte túl a szerencsétlenséget. A pártok jó alkalmat láttak a baleset tényében, hogy felemeljék szavukat, ki-ki az új, vásárolandó Grippenek ellen illetve mellett. ("Minek ide új gép, tele vagyunk heggyel, nem is lehet repülni" vs. "Szarok a régi gépek, újak kellenek!")

  • Miss Schweiz, Dominique Rinderknecht mellett bizonyos értelemben még egy versenyző képviselte Svájcot a Miss Universe választáson. Azzal a különbséggel, hogy ő el is nyerte a világszépe címet. Miss Venezuela lett Miss Universe és na mije van neki? Na mije....???? Ami jóformán mindenkinek -csak még nekem nincs-, természetesen svájci állampolgársága! María Gabriela Isler apai nagyszülei ugyanis egy bevándorló (Svájcból Venezuelába vándorló) házaspár.
    Egyébként a svájciak is ugyanolyan kis gyarlók, mint bármely más nép: ha valami jóval függ össze a dolog, akkor "hát igen, villoghatunk, hogy a világszépe egy kicsit svájci is!"... Ha viszont más dologról lenne szó, akkor megmagyaráznák szépen, hogy miért is nem svájci valójában a kérdéses személy.

  • Tegnap hallottam a hírekben, hogy Európa területén Svájcban a legalacsonyabb az abortuszok száma, valamint hogy már egy ideje megfigyelhető, hogy átlag minden ötödik születő gyermek édesapja 40 feletti. Nem csak, de leginkább azért, mert a 40 feletti pasik kimennek Brazíliába, Thaiföldre meg hasonló helyekre "nyaralni", aztán hazahoznak egy "szuvenyírt": egy fiatal csajt, akivel gyakran alig tud kommunikálni, mert mindkettő csak töri az angolt (darabokra), a lány viszont képes 7x24 órában mosolyogni és körberajongani a legalább 20 évvel idősebb fickót csak azért, hogy hozza őt magával Svájcba.

  • A tanfolyam-vezetőmtől hallottam a búcsúvacsorán, hogy a Genfi-tó partján egy helyen olyan meredek lejtőn termesztenek egy fajta borszőlőt, hogy helikopterrel szokták locsolni és valami huncut sínenjáró megoldással szállítják le a leszüretelt fürtöket.

  • Itt élőknek érdemes figyelni minden este kb. 20 órakor az SRF1 adását, ott hozzák ugyanis mindig nyilvánosságra a másnapi Coop adventi akciót, ami mindig csak az adott napon érvényes. A yallo honlapján is van adventi-ajándéknaptár, néha csak tippeket árulnak el, néha viszont van ajándék is. (pl. ha ma feltöltesz a telefonodra bármennyi összeget, kapsz ajándékba valamennyi jóváírást). Meg egyátalán, minden karácsonyi lázban ég.

  • Én is vettem most először kaparós sorsjegyet, amivel egész decemberben mindennap lehet nyerni.

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr665687081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása