Nagyon sok idő telt el, mióta legutóbb írtam - de lám, az is épp egy népszavazás kapcsán történt, akár csak most. Mesélek megint valamit.

Tegnap, március 4-én a svájci szavazók központilag két fontos kérdésről dönthettek:

  • eltöröljék-e a kötelező évi kb. 415 CHF TV-adót
  • meghosszabbítsuk-e az állam licencét arra, hogy központi adót (Bundessteuer) és ÁFÁ-t vethessen ki

Nyilván nem tudhatom, de valahogy van egy olyan érzésem, hogy egy ilyen népszavazás -ha már egyszer elég aláírás gyűlt össze egyátalán a szavazáshoz- akkor mondjuk egy másik országban úgy dől el, hogy nem akarnak az emberek központilag kiszabott nagyságú és kötelező TV-adót illetve ha már így megkérdezik...akkor ne fizessünk holnaptól ÁFÁ-t.

Ehhez képest -Te már biztosan sejted ebből- igen, ez az egyetlen ország, ahol a nép megszavazza a kötelező TV adót nézhetetlen tévécsatornákra és hallgathatatlan rádióadókra... és önként és dalolva hosszabbítja meg 2035-ig az állam adókivetésre vonatkozó engedélyét.

Ez elsősorban mindig azt juttatja eszembe rögtön, hogy csupán 9-10 óra autópályán a távolság, viszont a különbség semmilyen mértékegységgel nem mérhető a két ország között. Mi magyarok nehogy azt higgyük, soha, hogy ismerjük a svájciakat meg hogy csak úgy idejövök és ugyanúgy lehet tovább élni, létezni, cselekedni és gondolkodni, csak mondjuk több sajtot és csokit viszont kevesebb kolbászt esznek mint mi.

Mert nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr3713716156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása