2010.08.20. 13:41

Választások

2010. októberében két miniszter is visszavonul, helyükre már keresgélik a jelölteket. Leuenberger kb. közlekedési és vízügyi témákban ügyetlenkedett, Merz pedig pénzügyi dolgokba ütötte az orrát.
Merz egyébként az ezelőtti ciklusban miniszterelnök volt, így volt joga beleavatkozni (=lásd hátráltat; Révai Nagylexikon 4. kötet, 538. old.) az úgynevezett Kaddhaffi-incidensbe. Keresztbe-titokba megkerülte a fogságba került két svájci kiszabadításán fáradozó külügyminiszter-asszonyt, hősködni akart, de nem számolt azzal, hogy Kaddhaffinak esze ágában sem volt betartani az ígéreteit. Jól bepalizta Merz-t, ő meg röhögött a sivatagi sátortáborában.

Most pedig már tologatják jelöltjeiket a pártok, minden hírek a lehetséges utódokról szólnak. Igazából eléggé édesmindegy, ki ül a székben, mivel a dolgok nem a héttagú "kormány"-ban dőlnek el, hanem a nemzetgyűlésben (=Nationalrat, országgyűlés).
 

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr702235239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása