2010.08.25. 09:09

Miss Universe

Hát ezt muszáj...

Jól prezentálja az itteni viszonyokat maga a tény: a Miss Universe 2010 szépségverseny 3 résztvevője is Svájcban él: Miss Svájc, Miss Albánia és Miss Koszovó.
Itt azt kéne írnom, hogy "no komment". Csak hogy ne legyek rassziszta meg diszkriminatív. Pedig tényleg nagyjából ebből a három nemzetből áll Svájc.

Megint tanultam valami újat: a Miss Universe verseny Donald Trump tulajdona. Fotóztatta is magát szorgosan a bikinis lányok koszorújában.

Ízlésről nem vitatkozunk, de azért picit mégis: évről évre a barnahajú, latinó típusú lányok lesznek világszépe. Holott az a hír járja, hogy a férfiak a szőkéket szeretik. Meg egyátalán: miért mindig ugyanolyan lányok lesznek szépségkirálynők? Meg lehet nézni a fotókat: a különböző évek győztesei mintha unokatestvérek lennének. Legalábbis.

Amikor  Linda Fäh-t megválasztották Svájc szépének, már akkor huhogtam, hogy ez milyen már... A svájci nők mondjuk híresen rondák, túl merész eredményt tehát amúgy sem vár az ember: vagy egy bevándorló-keverék a győztes, vagy egy unalmas és kemény vonású, karakter nélküli alpesi szöszi. Ezt alátámasztják a 2010-es szépségkirálynő választás versenyzői. (Magyarországon bármely település járókelői közt sokkal szebbeket találni)
De hogy a Miss Universe választásra egy ilyen nevetséges vörös, bordélyházfüggönyben küldték szinte "vágóhídra" szegény Lindát, az már sok(k).

Szemben a jóval vagányabb, szexibb, izgalmasabb kosztümökkel...  

Jó, megértem: lehet, hogy ha stylist és vagy divattervező lennék, én se Svájcot választanám, a már említett felhozatal-béli hiányosságok miatt, meg egyátalán. Sírva menekülnék az országból. Vagy melegnek állnék.  Más mentalitás. Egy svájci nő meg van arról győződve, hogy az abszolút természetes, puritán az értékes.  (olvasói levelek is bizonyítják bármely magazinban) Még csak a szempilláját sem festi, mert minek az. Rövid, praktikus, formaidegen frizura, szövetnadrág és bénapoló. Abszolút feministák, ők diktálnak. Azt gondolják, ők tökéletesek úgy, ahogy vannak, csak semmi móka-kacagás: gyereket szülnek, dolgoznak, nőegyletbe járnak.
Aztán pofára esnek, amikor a kétségbeesett pasasok készek akár több ezer svájci frankot is fizetni azért, hogy külföldről hozzanak feleséget. A mi kis falunk 5700 lelket számlál körülbelül. Minden hónapban meg lehet nézni a hírdetőtáblát az önkormányzat épületénél: minden hónapban legalább egy külföldi házasság köttetik. Svájci pasi vesz el nőt pl. Marokkóból, Indonéziából, Braziliából stb.


Már csak azt nem értem, hogy hogyan élheti túl itt  ezt a hozzáállást, a nőiességnek ezt a tátongó hiányát a legtöbb divatház. A Dior, a Chanel... nem értem. Még egy egyszerű L'Oreal sem tud eladni szinte semmit: tömegesen vannak leárazások. Minden évszakban össze vannak dobálva a L'Oreal rúzsok, körömlakkok, egyéb szépítőszerek egy nagy halomba, lehet köztük válogatni, mint a kínai zoknik közt a Tescoban.
Ha az ember lát egy közepesen kellemes kinézetű nőt, biztos lehet benne, hogy magyar, ukrán esetleg félvér spanyol, vagy elzaszi.
Lányok, tuti, hogy lenne esélyetek nektek is egy svájci pasinál!

2 komment

Címkék: bulvár

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr742245780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tumero 2010.10.08. 15:21:08

Szerintem a svajci ferfiak azert valasztanak inkabb kulfoldi feleseget, mert a svajci nok olyan magassan hordjak az orrukat, hogy pl. egy szorakozohelyen majdnem lehetetlen szobaallni veluk.
Varom kovetkezo blogbejegyzeseid, mar vegigolvastam az osszeset, jo a stilusod, esetleg hobbyujsagirono is vagy?

gretagarbo) 2010.10.22. 09:59:33

Szia, köszi szépen, örülök, ha tetszik. Igaz, amit írsz, de hát ezt a részét ugye én nem tapasztalom...házas nőként. :-) Sajnos nem vittem a hobbyújságíróskodásig, csak régen, két kis szösszenet erejéig, de az nagyon régen volt.....szia!
süti beállítások módosítása