2010.10.22. 10:19

család(i)barát

A két nagy multi, a Coop és a Migros is előrukkolt saját Family Card-jukkal. Jellemző megint a minőség és megjelenés, meg az egész egyátalán:
A Migros szövetkezeti formában működik, bárki lehet pártoló tag már egyszeri 10 frank befizetésével, ami eddig csekély kedvezménnyel járt. Most azonban levélben küldtek -szerintem- minden szövetkezeti tagnak egy a levélpapírról leválasztható, majdhogynem matricaszerű, utálom-narancssárga kis kártyát, amin még vonalkód sincsen, elég felmutatni és a kasszáscsaj biccent, hogy tudomásulvette: nekünk is van ilyenünk. Ezzel szeptember-október hónapokban például minden szerdán az áruházlánc összes boltjában, szaküzleteiben (sportbolt, elektronika, lakberendezés,étterem, stb) 10%-os kedvezményt kaptunk. A weboldalukon szinte semmi info nincs a kártyáról vagy hogy mi lesz vele a jövőben.

Ezzel szemben a Coop hirdetésben adta a fogyasztók tudtára, hogy ő is elindította családi programját, lehet jelentkezni ingyenesen az interneten vagy bármelyik ügyfélszolgálatuknál.
Ezt el is intéztem még mielőtt elindultunk volna Magyarországra.
Aztán kaptunk egy majdnem A3 méretű szép, színes kartondobozt, benne két  külön, névreszóló plasztikkártya: egyik oldalán az új Family Card van nyomtatva, a másik oldalán a régi, hagyományos pontgyűjtő SuperCard. A csomagban egy vastag akciós kuponfüzet, ami hónapokig érvényes, egy nagy erős bevásárlószatyor a promóció színeiben és mintájával, matricák a gyerekeknek, érme a bevásárlókocsihoz és 1-1 mintapéldány két családi folyóiratból, akciós előfizetési ajánlattal. Minden hónapban szavazni lehet, hogy mire legyen kedvezmény, stb...

Nem csak közhiedelem, hanem számos példa utal arra, hogy a Migros a "jugók és nyugdíjas vasutasok" üzletlánca, a Coop meg igényesebb, nem kicsit. Régen még érvényes volt az, hogy a Migros olcsóbb, mint a Coop, de mára a Migros is ugyanannyiba kerül, csak éppen a látszat és az érzés kedvéért megtartották ezt az olcsó, igénytelen kinézetet, hogy az emberek továbbra is azt gondolják, "nem kell nekem a flancos, drága, megyek inkább a Migros-ba" mert ott minden olcsóbb...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr122390405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása