2010.10.22. 09:40

egy másik Gotthard

Október 5-én Nevada államban tragikus balesetben életét vesztette a svájci Gotthard rockbanda énekese, Steve Lee. Motoros túrán szelték a kilométereket a 15-ös Interstate úton, mikor valamelyikük ötlete alapján megálltak az út szélén, hogy eső elleni öltözéket vegyenek fel, mikor egy arra haladó kamion túl közel hajtott az álló motorosokhoz, belekapott az egyik nagymotorba, és a levegőbe repítve agyonütötte vele az énekest.

Az együttes olyasmi ereklye Svájcban, mint mondjuk az Edda vagy a Lord volt Magyarországon; hasonló a gyász és a fájdalom, mint mikor az Edda együttes egyik tagja életét vesztette.

Barátnője, az 50 éves volt Miss Svájc a baleset helyszínén vígasztalta a tragédiát okozó 27 éves sofőrt, aki teljesen magán kívűl volt tettétől és majdnem a helyszínen öngyilkos akart lenni. Brigitte átölelte a reszkető fiatalembert és könnyek között megbocsátott neki, hiszen a véletlen műve volt a szerencsétlenség. (de mint tudjuk, véletlenek nincsenek)

Az énekes halála óta 13 slágerük került fel újra a svájci Hit-listákra, ez még Michale Jacksonon is túltesz. A rajongók egy spontán facebook-felhívás alapján megemlékezést tartottak a berni parlament előtt; majd szombaton a Gotthard hágón, kb. 2000 méteres magasságban, már hóesésben, egy nagy sátorban ravatalozák fel Steve urnáját, ott vehettek végső búcsút a rajongók, akik külföldről is sokan érkeztek. (ez volt az utolsó nap, mikor még nyitva volt a hágó, utána behavazott és le is zárták, télire ugyanis a legtöbb hágót lezárják, nem takarítják el a többméteres havat)

Steve, megtaláltad, amit kerestél... "Let me find my piece of heaven, let me find my way back home..."

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr62390298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igor1974 2010.10.22. 10:56:09

Érdekelne az e "lezárják a hágókat" dolog. És akkor se ki, se be? És aki ott/arra lakik? Tudnál még erről írni?
süti beállítások módosítása