Az úgy volt, hogy 2009. június 29-én egy teljesen normális osztály kirándulni indult Küssnachtból (SZ) Münchenbe. Valahogy csak eltelt az első nap unalmas városnézéssel,  ezért a második estére már valami action kellett a fiúknak. Sikerült alkoholt és marihuanát szerezni, hogy mégse vesszen kárba az este. Majd felturbózva elindult 3 fiatal srác, hogy végigjárják sajátos városnéző körútjukat.

23:15-kor a városi parkban verték agyon 3 áldozatukat, kettőt közülük az eszméletlenségig rugdostak, hátrahagyva őket.
23:23-kor a park átellenes oldalán is helybenhagytak valakit, az arcát a felismerhetetlenségig zúzták. Koponya-rekonstruáló műtéttel hozták rendbe az illető arcberendezését. A középkorú férfi épp a feleségével beszélt mobiltelefonján, mikor váratlanul elkezdték őt ütlegelni. Már a földön feküdt eszméletlenül, mikorm ég mindig rugdosták az arcát, füléből, egész fejéből ömlött a vér, úgy hagyták hátra a földön fekve. Épphogy nem halt bele sérüléseibe.
23:25-kor két utcányi távolságban volt elég energiájuk egy újabb áldozatot péppé verni.

Az elkövetők kb. 15, 16, 17 évesek voltak a bűntett idején, ezért a fiatalkorúakra érvényes törvények szerint járnak el az ügyükben. Még aznap este elfogták őket, alig 10 perc alatt. Azóta Németországban (Bayern) ülnek vizsgálati fogságban.

Ma következik az ítélethirdetés: az ügyész egyenként  kb. 8,5 évig terjedő, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést kért az elkövetőkre, akik valószínűleg folyamodni fognak azért, hogy büntetésüket ne Németországban, hanem Svájcban ülhessék le. Előre sejthető azonban, hogy ezt a kérvényt el fogja utasítani a német igazságszolgáltatás, mivel Svájcban az ilyen esetben -fiatalkorúra- kiszabható büntetés max. 4 év, tehát csaknem a fele büntetés elengedését jelentené.

Hármójuk közül kettő már korábban is közveszélyes volt: kíméletlenül ütöttek egy iPodért, vagy ha volt rajtad sapka, vagy ha nem... Svájcban az eddig előéletükért nem járt különösebb fenyítés, éppen ezért "örül" a kommentárokban az internetes közvélemény, hogy a három fiút nem Svájcban ítélik el, mert szerintük (és nagyon sokak szerint) itt kesztyűs kézzel bánnak a bűnözőkkel, itt mindenki könyörörgését meghallgatják és nem nagyon mernek a törvény erejével lesújtani.
Amint megszületik az ítélet, kiegészítem a posztot.

Visszatérve az előző posztra: Wallis kanton nagygyűlése természetesen leszavazta Rappaz kegyelmi kérvényét, mire Rappaz megint könyörgőre fogta -látjátok, így megy ez- hogy kéri 6 hónapra a büntetés-végrehajtás felfügesztését, és megígéri, hogy akkor utána rendesen letölti a maradék büntetést, cirkusz nélkül, éhségsztrájk nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr382464732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása