2011.01.27. 08:36

rövid hírek v2.4

  • Davosban Medvegyev spéttel ugyan, de megtartotta nyitóbeszédét, illetve 1 perces némasággal tisztelegtek az egybegyűltek a WEF konferencián a moszkvai robbantás áldozatai emlékére. Baloldali szervezetek zavargásokkal, fenyegetésekkel tiltakoznak a WEF ellen.
    Kitudódott, hogy a WEF-re egy belépő 2 fő részére kb. 250'000,- CHF, ha egy nem meghívott cégvezető vagy bárki halandó be szeretne jutni a konferenciára. Ebben benne foglaltatik még jogosultság néhány további, utózönge-rendezvény látogatására az év folyamán Európában.
  • Tegnap végső búcsút vettek Stephanie Glasertől.
  • Roger Federer hasít az Austral Openen. Szerény véleményem szerint gyalázatos, hogy megtartják a versenyt, miközben a kontinens másik végén pusztítást végez az árvíz. Jó, tudom, hogy nagyonnagy a földrész; olyan, mintha azt neheztelném, hogy miért játszanak Wimbledonban, miközben Moszkvában merénylet történt...de akkor is. Ennyire közömbös már az ember...?
    UPDATE: ma a negyedöntőben kiesett.
  • Már India is morcos Svájcra; állítólag németek játszották a kezükre azt a CD-t, melyen indiai adócsalók adatai szerepelnek. Szóval most ők követelnek a svájci bankoktól több milliárdot.
  • Sőt, gyanúba keveredett az IKEA Svájcban élő alapítója, Ingvar Kamprad is, hogy milliárdokat sepert szőnyeg alá a svéd hatóságok elől.
  • Megtartotta első ülését az a bizottság, mely a népszavazáson nyertes kitoloncolási beadványt a gyakorlatba kell átültesse és végrehajtsa.
  • A baseli székhelyű Novartis gyógyszergyár közzétette 2010-es eredményeit: csaknem 10 milliárd CHF tiszta nyereséggel zárta az előző évet. Szerény véleményem: természetesen sokba kerül a kutatás, meg legyenek megfizetve a kutatók, akik az Életért fáradoznak, rendben van. Mégis, alapjában véve beteg embereken keresik magukat halálra a gyógyszercégek. Hát tényleg senkinek nincs már lelkiismerete manapság? Vagy tükör, ilyesmi...?

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr332617294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

muzsika 2011.01.27. 18:12:20

eszembe jutott egy téma: nyugdíjrendszer.

gretagarbo) 2011.01.31. 08:09:48

Köszi. Bár, egyelőre nem sokat tudok róla és még nincs is itt az ideje :-)))
süti beállítások módosítása