2011.05.27. 13:49

rövid hírek 3.1

Néhány sajnálatos esemény...

  • A Bern kantonban lévő Schafhausenben (nem tévesztendő össze más egyéb Schaffhausenekkel)  halálosan megsebesült egy rendőr, amikor egy árverezésre ítélt házból ki akartak lakoltatni egy eladósodott férfit, aki tüzet nyitott a rendőrökre. Sajnos ilyesmi esemény történt tavaly is Bielben. Ebből több minden is látszik, többek között az is, hogy Svájcban sem mindenki gazdag. Sokan eladósodtak, még többen élnek az itteni létminimum alatt. És hogy mégsem kéne engedélyezni, hogy a leszerelt katonák megtarthassák lőfegyvereik egy részét.
  • FC Basel lett a svájci nemzeti bajnok.
  • A svájci kormány (Bundesrat) döntött arról, hogy Svájc kb. 2030-ig, lépésről lépésre kiszáll az atomenergia bizniszből. Ez egyelőre a kormány hozzáállása, most következik a parlamenti megvitatás és lehet, hogy végül népszavazás dönt majd véglegesen. Új atomerőmű nem épülne, a régiek pedig addig működhetnének, ameddig biztonságosak, utána leállítják őket. Helyettesítésükről ezzel párhuzamosan kell gondoskodni. (esetleg lehetne kezdeni a takarékoskodással, hogy eleve ne is legyen annyira sok áramra szükség) A Fukushimában történt katasztrófa óta elég nagy volt itt a cirkusz az atomerőművek körül: az áramszolgáltatók már évek óta akarnak két új erőművet, de a történtek miatt mind az 5 jelenlegi(!!!) alaposan át lett vizsgálva és hát ne felejtsük el, hogy parlamenti választások lesznek ősszel. Örök téma, akárcsak a...
  • ...bevándorlók. Döntő fontosságú kérdés lehet a választásokon, hogy melyik párt miként vélekedik és hogyan nyúl ehhez a témához. A média is megint keveri ám a szart: ráadásul mindig triplán. Ha a rádióban pl. feldobnak egy témát és arra ráharap  a köznép, akkor még napokig tovább gerjeszti a média a trutymót, csámcsognak rajta, bedobják a tévében is meg az interneten. Most -is- pl. azt, hogy milyen genya már Svájc: a cégeket adókedvezménnyel stb-vel ideédesgeti, de a járulékos bevándorlókra persze már nem kíváncsi, stb... Ez a bevándorlás téma egy farkába harapó kígyó, nincs igazság és nem is lesz benne.
  • Jelentősen drágultak a vonatjegyek és -bérletek. Eddig is drága volt és a sok pénzért még ráadásul nyomoroghatott az ember a vonaton, pl. aki bérlettel jár és "bejárós" (ingázó, Pendler), szóval edig se nagyon ösztönzött a vasút, hogy üljünk át az autóból a kupéba, most meg főleg.
  • Egy most megjelent statisztikai adat szerint 2010-ben országszerte 1000 bántalmazott gyermeket láttak el különböző kórházakban, a tendencia növekvő.
  • A sztárfocista Hakan Yakin-t kivette Hitzfeld szövetségi kapitány a válogatott játékoskeretéből, akik Anglia ellen játszanak jövő héten szombaton, CET 17:45-kor.
  • Újra téma a magyar kurvamaffia Zürichben, a Sihl folyó partján. Ez olyan huzavona, mint Magyarországon -volt?- a türelmi zóna kijelölése. Sőt, egy újabb pont a külfödiek ellen. Undorító...jóhírünket kelti.
  • Svájc legcikibb exporttermékét, DJ Bobót állítólag mindenki ismeri a világon. Nos, ha ez így is van, akkor sem mindegy, hogy miről ismerik? Las Vegasban pl. azt hitték róla, hogy pornósztár. (lehet, hogy pályát tévesztett...)

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr652936568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gepsonka 2011.05.27. 15:41:24

Nyomorogni a vonaton? Ezt ugye nem gondoltad komolyan:)

gretagarbo) 2011.05.27. 16:53:09

Hát de. A klasszikus munkábajáró időpontokra és -útvonalakra értettem. Bern-Zürich stb.... De turistaként is nyomorogtam már vonaton....

banhidisz 2011.05.29. 11:38:30

Én is csak meg tudom erősíteni. Pl. a Basel - Zürich járat is erősen túltelített reggelente és 17:00 körül visszafelé. Volt, hogy például végig állnom kellett... Persze, nem tragédia, de attól még nem is kell becsukni a szemünket.

Otto von Bolschewich 2011.05.30. 09:26:47

Az a magyar kurvamaffia egyéb hírforrások alapján kb. úgy magyar, mint Marian Cozma gyilkosai... Nekik volt kitéve Ausztriában anno a sok "Magyar, ne lopj!"-tábla is.
süti beállítások módosítása