2011.07.07. 11:21

rövid hírek v3.3

  • Roger Federer újra itthon! Miután Wimbledonban elpicsázták Rodzsert és amúgy is minden reflektorfény az új Nr.1-re, Djokovicra esik, nem volt túl sok választása: kegyeskedett visszatérni a svájci Davis-Kupa csapatba. Már tartottak is Bernben nyilvános edzést, és Rodzser aláírt jó sok teniszlabdának látszó tárgyat.
  • Pakisztánban a talibánok elraboltak egy svájci nőt és egy férfit. Nem akarok demagóg lenni, de meg is érdemlik. Mégis ki és mi a fenének megy Pakisztánba, főleg Svájcból?
  • A Mühlebergben álló atomerőművet a tervezettnél és szokásosnál 5 héttel korábban leállították. Állítólag felfedeztek egy repedést az erőmű falán. Az amúgy is esedékes revízió és karbantartási munkálatok csak szeptemberben kezdődtek volna, ám a japán történések óta hatalmas nyomás alatt tartják az atomerőmű üzemeltetőit az ellenzők. Persze spórolni az árammal senki sem akar.
  • És hipp-hopp máris egy újabb beadvány érkezik ma a Parlamentbe: az SVP (jobb)oldal indítványa az lenne, hogy közvetlenül a nép választhassa ki a kormánytagokat, azaz a Bundesrat tagjait. A túloldalon (SP, Zöldek) egyesek két malom közt őrlődnek: vannak, akik személy szerint támogatnák a beadványt, viszont pártjuk hivatalos álláspontja ezzel ellenkező.
  • Az FDP (liberálisok) női szekciója svájci mércével mérve szemérmetlenül és szabadszájúan kampányol azért, hogy a női nem nagyobb teret nyerjen a politikai és gazdasági vezetői körökben.
  • A magyarországi cenzúra még semmi...Tegnap kommenteltem egyet egy ilyen svájci "index" féle online újságban, hát, úgy meghúzták a szöveget, mint a sicc. Abszolút indokolatlanul.
  • Solothurn kantonban egy halott csecsemőt találtak egy komposzt-telepen.

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr453046754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása