2012.06.11. 11:01

rövid hírek v4.1

  • Volt már példa arra, hogy N. Sárközy ebrudalta ki 300 euró zsebpénzzel a román cigányokat Franciaországból; legutóbb azt olvastam, hogy Izrael 1'000 euró zsebpénzt + repjegyet hajlandó fizetni azoknak az illegális afrikai bevándorlóknak, akik készek elhagyni a Szentföldet - most Simonetta Sommaruga miniszterasszony utazott Észak-Afrikába, hogy hasonló ajánlatot tegyen a menekülteknek. Svájc fizet a visszafogadó országnak.

  • Hétvégén újra nagy volt az öröm a Forma-1 táborban: Perez hatalmasat alakított. Hogy hogy jön ez ide? Úgy, hogy Peter Sauber svájci és legenda. Megálmodott magának egy Forma-1-es csapatot, aztán más idők jöttek, meg is öregedett, ki akart szállni, eladta a csapatot a BMW-nek, akikkel megígértette, hogy megőrzik, vigyáznak rá. Na ja...az ígéret szép szó...de pusztán szájtépés. A BMW-t nem kötötte olyan vérszerződés a csapatohoz, mint az alapító Öreget, ki akartak szállni a versenyből a pénzügyi válság idején, ekkor visszatért P. Sauber és visszevette a csapatot. Perez, aki jóformán újonc, szárnyakra kapott, nyert már egy futamot is, most meg második lett. Ennyi elég is a földöntúli örömhöz.

  • Federert eltángálták a Roland Garroson. Miközben a döntő esőszünet miatt még mindig nem eldöntött, Nadal és Djokovic ma 13 órától küzd tovább a címért, Federer már máshol kergeti a labdát.

  • Kifelejtettem a zenei blokkból (ahol Freddie Mercuryról és az Eurovíziós Dalfesztiválról írtam), hogy a Deep Purple Smoke on the Water című örök darabja is Montreux-höz köthető: 1972-ben a Montreux Jazz Fesztiválon ott volt a Deep Purple, amikor is egyik este valami kiégett (hajó, vagy hajóház vagy épület...) a tóparton. Hát innen a "Füst a víz felett, tűz az égbolton."
    "We all came out to Montreux
    On the Lake Geneva shoreline
    to make records with a mobile
    We didn't have much time.
    But Frank Zappa and the Mothers
    Were at the best place around
    But some stupid with a flare gun
    burned the place to the ground
    Smoke on the water and fire in the sky..".

  • A jobboldali SVP most azt követeli, hogy aki menekültstátuszért folyamodik és még meg sem kapta, de már ezidő alatt bűncselekményt vagy szabálysértést követ el itt, automatikusan küldjék haza. Vagy legyen a menekülttábor mellett egy menekölt-büntetőtábor is. Börtön a börtönben, gyakorlatilag. Ezenözben folyamatosan mindenki mindenhol tiltakozik a menekülttáborok létesítése ellen. Az a vicc, hogy a parlament felkérte a hadsereget, hogy vizsgálják meg saját épületeiket, létesítményeiket, vajon alkalmas-e valamelyik a menekültek számára. A hadsereg meg is tette, fel is ajálottak pár épületet, régi, nem használt kaszárnyákat. Erre mit mond a menekültek seggét nyaló szervezet? Hogy ezek embertelenek és nem alkalmasak. Ja. De a svájci katonáknak még pár évvel ezelőttig jók voltak.

  • A "hegyek között, völgyek között" vezető, Alpokot átszelő Gotthard vasúti összeköttetés közel 1 hónapig le lesz zárva hegy-kő omlás miatt. Szombaton sikerült csak felszínre hozni egy 29 éves építőmunkás holttestét, akit napokkal ezelőtt temetett maga alá a lezúduló, kb. 2'500 köbméternyi sziklatenger.

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr204578583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása