2013.05.07. 12:10

Reka

Először is: nem tévesztendő össze a REGA-val. Ez utóbbi ugyanis a helikopteres mentő alakulat. Ha ők jönnek, akkor neked már régen rossz...

A REKA olyan, mint az üdülési csekk, csak annál egy kicsit több (és profibb - néha meg nem).

Alapjáraton bárki megvásárolhatja, ésszerű kereteken belül korlátlan mennyiségben: ha pl. rendelkezünk Coop Supercarddal, akkor a Coop árusító helyein 3% engedménnyel vehetjük meg; vagy a Manor, Fly, stb. áruházakban. Értelemszerűen: kérünk 100 fr REKA-csekket és fizetünk érte 97 frankot.

Másik variáció: sok munkáltatónál van lehetőség arra, hogy a dolgozók egy meghatározott keretösszegig 10-20%-os engedménnyel vásárolhatnak REKA-csekket, 100 fr csekkért csak 90 vagy 80 frankot kell fizetni, attól függően, hogy mennyi kedvezményt ad a munkáltató.

A REKA-pénz létezik több formában is: legelterjedtebb a csekk-formátum, 10-50-100-as címletekben. Vagy igényelhetünk REKA-Card-ot és a kártyára írják jóvá a megvásárolt mennyiséget, amit azután bankkártyaszerűen használhatunk fel az elfogadóhelyeken. Létezik még a REKA-Rail, ami hasonló, mint a csekk, de csak utazásra (menetjegyre) használható fel.

A weben található keresőfelület, illetve létezik kis zsebkönyv formában is az elfogadóhelyek listája. Az állami vasutak (SBB - a jegyautomaták is elfogadják!), a kirándulóhelyeken a különféle libegők, hegyivasutak, drótköteles felvonók, sétahajók a tavakon megannyi helyen elfogadják fizetőeszközül, de ezen kívül számos termálfürdőben, hotelben, panzióban, uszodában, fitnesszben, cirkuszban, múzeumban, sportcentrumban, étteremben, rendezvénybelépőt, stb. fizethetünk REKA-csekkel vagy -kártyával, ezzel minden alkalommal pénzt spórolva. Újdonságként a weboldalról letölthető a keresőalkalmazás mobilkészülékünkre.

Továbbá országszerte találhatók úgynevezett REKA-üdülőfalvak, ahol nyaralót, apartmant bérelhetünk REKA-csekkel vagy -kártyával fizetve. Én azért zárójelben megjegyzem, hogy ezek az üdülőfalvak elsősorban a családosokra -értsd: rohangászó, sívító kölkökre- specializálódtak, tarstuk ezt szemelőtt, mielőtt foglalunk és csalódunk. (=idegösszeroppanást kapunk)

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr95286182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása