2010.08.20. 13:52

bírkozás

Idén augusztus 20-22-én rendezik meg Frauenfeldben az "Eidgenössisches Schwing- und Aelplerfestival"-t, ami kb. Szövetségi Birkozó- és Alpesi Gazda Fesztivál. Itt található a nemzeti szövetség honlapja.

A "schwingen" egy speciális, svájci birkózás-szerű nemzeti sport, távol-keleti megfelelője lehetne a szumó-bírkózás. Hagyományos öltözékben, kör alapú homokos pályán folyik a verseny. Az utóbbi időben, az egyenjogúság nyomán női és lány versenyeket is rendeznek. A győztes nem kap(hat) pénzjutalmat, de egy adományokból álló, értékes nyeremény-gyűjteményből válogathatnak a helyezettek, pl. található a nyeremények között 12'000 frankot érő tenyészbika is, mivel ez a sportág alapvetően egy "Bauersport", vagyis a gazdálkodó parasztok csatája (volt).
A győztes a Schwinger-König (a "Bírkózás Királya") címet nyeri el és nemzeti hős lesz.

Később ezzel a címmel majd tejet, sajtot fog reklámozni a közszolgálati tévében.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr202235248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása