2010.11.17. 12:03

kulinäris adventi

Nem kifejezetten svájci hagyományos receptek, de a már említett termékszeretet és -marketing jegyében: ahogy a svájci tejnek, úgy természetesen a svájci tejből előállított vajnak is van külön rajongói oldala, ahol sok érdekes és hasznos információ mellett recepteket is találunk, melyek így vagy úgy összefüggnek a vajjal.

Ötleteket kaphatunk hidegkonyhai készítményekhez, mint pl. a legegyszerűbb: a szobahőmérsékletű vajat két sütőpapír (vagy fólia) közt tésztamódra kinyújtjuk és karácsonyi sütőformákkal szíveket vagy csillagokat szúrunk ki belőle, aztán visszatesszük a vajszíveket a hűtőbe. Így advent idején vagy karácsony reggelén még a vaj is ünnepibe öltözhet.

Találunk még pralinérecepteket, karácsonyi aprósütirecepteket, apró édesség-tippeket, tortákat, egészen a pizza-focaccia receptekig.

Szokás még, hogy advent idején a vajas cég standot állít fel a bevásárlóközpontban, ahol vajból kisebb-nagyobb figurákat készítenek a szemünk láttára, melyeket meg lehet vásárolni és ötlettelen rokonaink meglephetnek bennünket egy-egy vajmikulással vagy -tehénnel.

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr952454598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igor1974 2010.11.28. 20:34:35

Rakjál már egy like gombot, plíz.

gretagarbo) 2010.11.29. 07:56:31

Köszi. Hogy kell? Meg minek? :-)

goba 2010.12.09. 08:19:58

Hogy tudjuk jelezni, hogy tetszik :)
süti beállítások módosítása