2011.06.22. 11:47

rövid hírek v3.2

  • Ma hajnali 4-kor rendőri erők vonultak fel a berni Viktoria térre, mégpedig lebontani az atomerőművek leállításáért hetek óta demonstráló sátortábort. A tüntetők az egyik áramszolgáltató székháza előtt próbáltak az atomerőmű leállításig gyökeret verni - kevés sikerrel. Egy darabig tűrte a városvezetés, próbálták kordában tartani az aktivistákat, de eléggé kinőtte magát a "nép szava", így ma korai ébresztő volt a táborban.
  • Meglepően sokat váratott magára, hogy valamely nőegylet elkezdjen tiltakozni egy újabb AXE tusfürdő reklám ellen. Nos, múlt héten ez is megtörtént, mégpedig a svájci  Association vaudoise pour les droits de la femme (ADF) szexistának és ízléstelennek tartja a reklámot, betiltását követeli. Szeretné elérni azt is, hogy egyátalán ne jelenhessenek meg olyan reklámok Svájcban, melyeknek a világon semmi köze nincs a nőhöz, a testiséghez, stb...mégis félmeztelen nőkkel reklámoz(ná)nak.
  • Időközben az év eleji euro- és dollár - CHF árfolyamrekordok is soora megdőltek, újra és újra. Egy euróért már csak kb. 1,22 frankot kell fizetni, egy dollárért 0,87 körül. Azért az elgondolkodtató -többek között-, hogy megint nem csak azok szívnak, akik tehetnek róla, hanem mindenki. Akár euró az országod pénzneme, akár nem - szívsz; ezért vagy azért, így vagy úgy. A görögök meg a segélyt úgy köszönik meg, hogy az EU csillagos zászlóba horogkeresztet rajzolnak.
  • Tegnap Basel mellett a St.Jakob lehajtónál kiégett egy hűtőkamion.
  • A párizsi légiközlekedési kiállításon nagy sláger Bertrand Piccard napenergiával hajtott nagy szárnyfesztávú repülőgépe.
  • A svájci vasúttársaság döntése értelmében a jövőben nem lehet a vonatokon menet közben megvásárolni a menetjegyet. Továbbá egyre határozottabban próbálnak fellépni a focirajongó randalírozókkal szemben.
  • Egyre több, Svájcot a rasszizmusért bíráló kritika, tanulmány, stb. lát napvilágot. Ezt mindig elmondom: ebben SOHA nem lesz igazság és béke.
  • Federer eddig jól szerepel Wimbledonban.

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr663005597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása