2011.09.08. 15:31

rövid hírek v3.5

Hát nagyon le vagyok maradva, mindennel...

  • Legfrissebb hír, hogy lemondott az egyik miniszter, azaz a külpolitikáért, bevándorlásért felelős szövetségi főosztály vezetője, a jelenleg regnáló miniszterelnöknő, Micheline Calmy-Rey. Év végén távozik majd posztjáról, de ősszel egyébként is választások lennének. Sokaknak mindegy, még többen üdvözlik, hogy végre letűnik a színről. A politikai tevékenysége úgy jellemezhető, hogy álomvilágban élő, lényeget és eszközt tévesztő, pózoló szakbarbár. Mivel genfi születésű, "frankofon", nekem mindig inkább A Francia Nő, Mireille Mathieu, Edit Piaf, sanzonok, az a harisnya, melyen hátul hosszában egy izgató díszvarrás fut végig, meg a régi Személyzeti Igazgatónk a volt munkahelyemen jut eszembe. Mindent lehet mondani rá, de ő legalább megpróbált nőnek kinézni, ami úgy tűnik, Svájcban nem szokás valamint az emancipáció kigúnyolásával egyenlő, szóval kerülendő.
  • Tegnap előtt érdemes volt Lothar Nagyarcú Mattheus arcára koncentrálni, mikor is az EB-selejtező Bulgária elleni fordulójában Svájc mesterhármassal égette a neoprimitív futballsztárok örök kapitányát. Xherdan Shaquiri lőtte mindhárom gól a bulgároknak, a végeredmény 3:1 ide.
  • US Open, Flushing Meadows. Eső eső hátán, már másodszorra halasztották el Federer Tsonga elleni meccsét. A legutóbbi hivatalos időpont péntek hajnal.
  • Egyék iránt történtek furcsa dolgok, a teljesség igénye nélkül: az autópályán Basel környékén egy halott férfi feküdt az úttesten. Sajnos többen is áthajtottak rajta vagy mellette, mire egy kamionsofőr végre megállt, elzárta a helyszínt a mögötte jövő forgalom elől és értesítette a rendőröket. Meg voltek megint lövöldözések, féltékeny férj lőtt meg ilyenek; zajlik itt is az élet. És közelegnek a választások, október 23.
  • A nemzeti bank hosszú halogatás, impotencia után tett egy olyan kijelentést, miszerint nem engedi a jövőben, hogy az euró frankkal szembeni árfolyama 1,20 alá essen. Ha kell, intervenálnak. Ez a tőzsdén rekordgyorsaságú és mértékű euró árfolyamnövekedést váltott ki. Hogy ez hosszútávon is marad-e és használ-e, majd kiderül. Tetszik egyébként, mikor a cikkek a frank jelen árfolyam eséseit tragikus hangnemben kommentálják....Idióták. "Zuhant a frank"...vagy "Megtépázták a frankot..." Ez eléggé megtévesztő, negatívnak tálalnak egy pozitív hatású hírt. Mivelhogy igen, azt szeretné a svájci gazdaság, ha "zuhanna" egy kicsit a frank árfolyama és visszaállna a használható, viszonylag normális és reális 1,50 körüli értékre. (azaz legyen újra kb. 1,50 CHF = 1 EUR)

Egyébként a következő bejegyzés Freddie Mercuryról szólna, ha lenne időm....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcibicska.blog.hu/api/trackback/id/tr853211647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igor1974 2011.09.08. 18:48:46

1,50-es árfolyam, de jó is lenne...
süti beállítások módosítása