2012.08.31. 10:12

rövid hírek v4.3

  • Tegnap este a zürichi Letzigrund Stadionban Usain Bolt szórakoztatta a többezres közönséget. Alig több, mint egy hete Madonna próbálta ugyanitt ugyanezt (mármint szórakoztatni), de az ő rajongói kevésbé voltak elégedettek. A "Weltklasse Zürich Diamond League" atlétikai szuperliga versenyeit a sűrű eső ellenére teltház kísérte figyelemmel.
    Bolt 100 méteren nem, csak 200 méteren indult és 19,66 másodperccel új stadion-rekordot futott. Ezt követően még több, mint fél órán át ünnepelte, ünnepeltette magát. Megérdemli, nem erről van szó. Csak én inkább a többiekre gondolok: pl. a többi futóra, akikkel versenyez. Az egy dolog, hogy próbálj meg versenyezni úgy, hogy eleve esélytelen vagy a győzelemre (akárcsak Phelps esetében), de hogy minden futama után hozza ezt a showműsort, a többiektől abszolút ellopva a rivaldafényt.... Sőt, nem csak a vele egy számban futókról, hanem a többöi versenyszámban indulóktól is, hiszen talán ugyanazokban a másodpercekben ugrott valaki fenomenálisat és meg sem rezdült a léc, vagy olyan messzire, hogy két mérőszalag kell hitelesíteni a teljesítményt. Ám mindez nem számít, Bolt-ért visong a közönség.

  • Figyelem, ha jól olvastam - de azért olvassa el mindenki magának is mégegyszer- ha október 3-ig vásárol valaki új feltöltőkártyás szolgáltatást a yallo-nál, ajándékba kap 333 perc beszélgetést, mely külföldi vezetékes hálózatokba és október 31-ig használható fel.
    Nincs mese, a szolgáltatóknak, a marketingnek be kell rendezkednie a külföldiekre, hiszen hivatalosan minden 5., valójában szerintem érzésre minden 2,5-3. ember külföldi. (példálul ha valaki végignézte az első bekezdésben belinkelt cikk fotóit, láthatja, hogy pl. a férfi 4x100méteres staféta-futószám svájci csapatának két tagja is fekete) Jól példázza ezt a yallo tarifarendszere is: hálózaton belül egymást hívni 0,05 frank, svájci vezetékest vagy más mobilhálózatot hívni 0,35 frank, külföldi vezetékest hívni azonban csak 0,03 frank, azaz kevesebb, mint egy tizede. Ha interneten rendeljük meg az új SIM-kártyát (fizetni csak bankkártyákkal lehet), készülékkel vagy anélkül, nagyon klassz hívószámok közül lehet választani, be lehet gépelni az utolsó 4 számjeget, amit szeretnénk és a gép kidob számos variánst. Ilyen klassz számok vannak pl. 0055, 0066, 6699, 5577 satöbbi végződésekkel. Lehet vele órákig játszani, ha valaki úgy kedveli a számokat, mint én. (a yallo egyébként a nagy Sunrise márkához  tartozik, mint pl. a DJuice a Telenorhoz. Ez azt is jelenti, hogy a sunrise-nál és a yallo-nál vett telefonok és SIM-kártyák egymás közt kompatibilisek.) Végülis kiszámítva 9,99 franknyi beszélgetést kapunk ajándékba. Már ha tényleg igaz a hír.

  • Néhány napja megnyitotta kapuit az Umweltarena, Svájc első környezetvédelmi-ökológia, környezettudatos életmódot bemutató és - életmódra nevelő, hatalmas interaktív kiállítóháza. Az Arénát Doris Leuthard, körnezetvédelmi-gazdasági-ipari miniszterasszony nyitotta meg. A kiállítás bemutatja az önfenntartó, energiatakarékos, környezetkímélő újdonságokat, rendszereket, technológiákat. Az Aréna Spreitenbachban található, Zürich közelében, belépőjegy 5-8,-frank.

  • Ma augusztus 31. van és a meteorológiai szolgálat szerint nem kizárt, hogy kb. 1600-2000 méteren már esni fog a hó a közelgő napokban. Kánikula, ádé!
süti beállítások módosítása