2012.11.07. 16:19

svájci csoki

1. Svájci csoki a saját szájízünk szerint.

A myswisschocholate weboldalon szabadon engedhetjük ízlelőbimbóink által orránál fogva vezetett fantáziánkat és saját magunk szerkeszthetjük meg egyedi tábla csokinkat.
Újdonság, hogy már nem csak táblás csokit, hanem pralinét is kreálhatunk hasonló módon.

Először kiválasztjuk hogy ét-, tej- vagy fehér csoki-alapot szeretnénk, utána lehet választani a csokinak ízvilágot (aromát) majd a beleszórt hozzávalókat. Utána adhatunk fantázianevet a kreációnknak, választhatunk különböző csomagolások közül, sőt, rendelhetünk csoki-előfizetést is: azaz a megszerkesztett és elmentett csokiösszeállítást előre meghatározott időközönként elküldik nekünk, mint egy újságelőfizetést, pl. havonta egyszer.

Aki nem nagyon bízik saját telhetetlenségében (azaz legszívesebben az összes hozzávalót beleöntené a csokiba) vagy szimplán nem tud választani, kipróbálhatja a kész variációkat.

Az ajánlatok közt szerepel táblás csoki, tördelt csoki, csokiropogós, csokigolyó, meglepetés-csoki és csokibevonó.

40 frank feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.
Meglephetjük csokiimádó ismerősünket (pl. engem) -csokival vagy anélkül- csokira szóló ajándékutalvánnyal.

2. SchoggiMail

Valójában ez is a "mindentudó posta" kategóriába tartozik (kicsit), de nem akarok már ezzel mindenkinek az agyára menni.

A SchoggiMail (vagy schoggipost.ch) csak táblás csokikat árul, de okosan. Lehet kapni a postahivatalokban, de ha ott épp nem találnánk az alkalomhoz vagy ízlésünkhöz illő külsejű táblás csokit, akkor a webshopban meg is rendelhetjük. A kategóriák között akad köszönet-nyilvánítós, sima üdvözlet, télies, szülinapos, gratulációs, satöbbi. Ügyeljünk a termékleírásra: tej vagy étcsoki-e a kiválasztottunk.

A csoki csomagolása tulajdonképpen egyúttal üdvözlőkártya is: megírjuk az üdvözletünket, leragasztjuk a -csokit rejtő- borítékot, megcímezzük és feladjuk postán.

Hát nem édes?

2012.11.06. 12:40

ingyenes zeneletöltés

Ha most feliratkozunk a Fust AG on-line hírlevelére, cserébe kapunk egy kódot, mellyel 10 zeneszámot letölthetünk ingyen az internetről.

A Fust AG olyan, mint a Keravill :-) háztartási kis- és nagygépek, szórakoztató elektronika, stb. A Coop-hoz tartozik, ennek folyományaként a Coop-Supercard által elérhetővé tett Supercard-Music-Download adatbázisból tölthetünk le (egyébként szuperpontokért) teljesen legálisan zenét.

Alap esetben 1 dal 100 pontba kerül, néha akciósan, mint pl. december 31-ig, 50 pontba, az említett Fust hírlevél kódjával pedig 10 dal ingyen. Figyelem, a letöltés csak Svájcból és Lichtensteinből működik!

2012.11.06. 12:37

a mindentudó posta - vol.2

Egy újabb felfedezés a posta honlapján. A honlapjukkal csak az a baj, hogy sosem azt találom meg, amit keresek, hanem valami egészen más, viszont csudajó dolgot.

Mai újdonság a SwissPostCard.

Ez a szolgáltatás azt csinálja, hogy gyakorlatilag otthonról lehet feladni egy vagy több tucat képeslapot a világ bármely csücskébe.

A posta honlapján belépünk a szerkesztőfelületre, kiválasztjuk a minták közül, hogy hogy nézzen ki a képeslapunk vagy feltölthetünk saját képet, fotót, megírjuk a képeslapot, megcímezzük, bélyegnek is választhatunk akár saját kis fotót is, kifizetjük bankkártyával vagy paypal-lal és kész. Le sem kell cserélni a házi mamuszunkat gumicsizmára esős időben, hogy elcsalinkázzunk a kispostáig.

Az így, az otthoni számítógépről feladott képeslapokat a posta valódi képeslap minőségben kinyomtatja a központban és a kívánt időpontban kézbesíti. Állítólag a 2.50 frank árban benne van minden: a nyomdaköltség és a kézbesítés is, világszerte, valamint a 8% áfa. Amit mondjuk nem értek, mert vannak olyan zónák, ahová maga a bélyeg többe kerül, mint 2.50, de ha egyszer azt mondják...? Majd kipróbáljuk.

Egyelőre többnyire cégek használják, pl. reklám- és marketing célokra, akciós kuponokat lehet így egyszerűen küldeni a vevőkörnek, satöbbi, számtalan felhasználási ötlet lehetséges. Magán célra pl. ha többeket szeretnénk értesíteni megváltozott lakcímünkről, gyermek születésről, szülinapi bulira meghívó, stb.

Tudom, ott van az e-mail erre... de hátha valakinek mégis.

süti beállítások módosítása