2013.06.17. 13:46

lost

Sajnos saját bőrömön tettem szert egy új ismeretre: mi van, ha a vonaton felejtjük a micsodánkat. (táska, műláb, kalap, kabát...)

Az első kétségbeesést és agyrobbanást követően vagy a cucc után vonatozunk, hogy hátha. (ez logikusan hangzik, de tök fölösleges, mint kiderült) Hazaérve azonban van egy másik lehetőség: feladhatunk kereső-hirdetést a vasút honlapján elérhető Talált Tárgyak Ügyosztályán.

Bele kell/lehet írni, hogy hol és mit hagytunk ott; hogy nézett ki, mi volt benne, legördülő menüből lehet választani, hogy egyátalán mi volt az: síléc, járókeret vagy bőrtarisznya-e? Megadjuk az elérhetőségünket és azt, hogy melyik állomáson szeretnénk átvenni a tárgyat; ha szerencsénk van és leadta valaki a holminkat, akkor itt meglesz és visszakapjuk.

A kereső-hirdetés feladását követő 4. és 10. napon küldenek egy helyzetjelentést. Nekem szerencsém volt: szombaton felejtettem ott a micsodámat és hétfőn már kaptam is e-mailt, hogy megtalálták, leadták és átvehetem a falunkban. (jó-jó, nem a megjelölt másnapon, hanem csak három nappal később, de ez már tényleg részletkérdés.)
Az ügyleti díj normál halandóknak 20,-fr, valamilyen bérlettel vagy HA-val rendelkezőknek 10,-; GA-val rendelkezőknek 5,-fr.

Ugyanezen az oldalon lehet feladni olyan hirdetést is, ha mi találtunk valamit és vissza szeretnénk szolgáltatni, de még nem volt időnk leadni valamelyik személyzettel ellátott vasútállomáson.

Én tehát két nap múlva kaptam értesítést, hogy leadták a táskámat és a 7. napon át is vehettem a mi településünkön lévő állomáson; hiánytalanul. (Nem állítom, hogy ez mindig ilyen flottul működik, de azért van remény. Sőt, megígértem magamnak, hogy én mindig mindent le fogok adni vagy megpróbálom magam visszajuttatni a tulajdonosához; mert tudom, milyen szar érzés elhagyni valami fontosat)

süti beállítások módosítása