2011.11.28. 14:37

lemaradás

Hát van mit behoznom, sajnálom.
Éppen ezért nem is tudom, mivel kezdjem.

  • Ma reggel lövöldözés volt Bielben a McDonald's-ban. Van, aki megsérült és van, aki menekül. Az utóbbi időben egyébként megszaporodtak az ilyen erőszakos bűncselekmények: a múlt héten Baselben egy tetkó szalonban lőttek arcon egy 16 éves lányt; satöbbi; most meg ez, tegnap este pedig egy 42 éves férfi lövöldözött a rendőrökre, majd elbarrikádozta magát otthon, míg végül golyó által halt: még nem tudni, hogy önmaga ellen emelte-e a pisztolyát vagy egy rendőrgolyó terítette le.
     
  • A hétvégén Londonban az ATP döntőben "Roger visszatért": R. Federer megint megdöntött egy rekordot és megint útban van felfelé, vissza a világranglista csúcsára. (Nem mintha a 3. vagy akár a 4. hely nem lenne szuper.)
     
  • Időközben október 23-án mindkét "házban" (Nationalrat és Ständerat) lezajlottak a parlamenti választások. A lényeg röviden: az előbbiben jobboldali SVP veszített néhány százalékot, de még mindig a legerősebb párt, ezzel ellentétben a közép erősödött, de eléggé nagy szórásban, tehát kevesen profitáltak igazán a szavazók közép-orientáltságából. A Ständeratban az SVP visszaszorult, valószínűleg az utóbbi hónapok radikális szólamai és a szintén szélsőséges kampány miatt.*
    Decemberben következik a folytatás: a minisztereket (Bundesrat) választja meg a parlament.
    *mint tudjuk: egy svájci nem szereti a szélsőségeket, csakis a diplomatikus, középúton tipegő majdnemelszánt majdnem véleményt díjazza. Ha valaki nevén nevezi a dolgokat, az már szélsőséges.

  • Megtalálta tavaly elhunyt énekesének méltó utódját a Gotthard. A zenekar frontembere, Steve Lee 2010-ben tragikus -ostoba- motorbalesetben vesztette életét; azóta rápihent a csapat és gondolkodtak: folytassák-e egyátalán. Megtalálták a megfelelő embert és már a bemutatkozásra is sor került a "Remember it's me" című dallal. Nic Maeder nagyon jó hangú énekes, de hát hogyan is lehetne Steve Lee után...?

 

süti beállítások módosítása